Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 2. 2. 2024.

| Sport

Niški futsaleri trenirali po snegu i kiši, FSS ih izneverio, nemaju para za Ligu šampiona u Španiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nisava, mali fudbal, foto hn 3
Trenirali na ulici; foto: H. N.

Prvaci Srbije u futsalu za gluve nemaju para da krenu u Španiju i predstavljaju Niš i Srbiju u Ligi šampiona pošto je od Fudbalskog saveza Srbije stiglo samo obećanje da će platiti troškove, kaže Husein Nazifi, trener Sportskog udruženja Nišava iz Niša. Liga šampiona počinje u ponedeljak, 5. februara, a razočarani igrači i dalje gaje malu nadu da će Niš treći put imati predstavnika u ovom takmičenju.

Danijel Nikolić, Uroš Stojković, Dimitrije Stanković, Martin Durmišević, Dalibor Đorđević, Aleksandar Alić, Vojislav Đorđević, Svetislav Đorđević, Marko Ivanović, Stefan Šerifović, Nemanja Simić i trener Husein Nazifi čekali su nedeljama da im stignu lepe vesti - novčana pomoć kako bi od 5. do 11. februara u Španiji igrali u Ligi šampiona za gluve.

Ovi momci, šampioni Srbije u futsalu trebalo je u nedelju da putuju za Španiju gde bi predstavljali Srbiju u Ligi šampiona. Imali smo obećanje da će Fudbalski savez Srbije da nam plati troškove i zato nisam tražio pomoć od drugih. Međutim, od istog tog Saveza ni traga ni glasa - napisao je Nazifi na Fejsbuku.

Dan nakon objavljivanja teksta "Niški futsaleri opet prvaci Srbije i ponovo nemaju para da odu u Ligu šampiona" na Južnim vestima, priča Nazifi, javili su se predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i rekli su da će oni finansirati put i smeštaj.

Bilo je reči da će biti posle Nove gofdine, pa posle Božića. Do juče sam verovao da će nam uplatiti. Nisu - priča Nazifi.

Fudbalskom savezu Srbije poslata su pitanja da li će i kada to učiniti, ali odgovora još nema.

Dečaci su svakodnevno trenirali gde su stigli, po kiši i snegu, a to je bila ulica. Pošto termin nisu dobili od Grada. Hvala državo Srbijo što ste momcima onemogućili da budu među svojim svetom. Hvala gospodine Branislave Nedimoviću - napisao je Nazifi.

On ističe da su igrači tužni i razočarani, a imaju vremena do sutra za čuda. Da li se čuda dešavaju, ostaje da se vidi.

Nišava je ovogodišnji šampion Srbije pa je tako izborila plasman u Ligu šampiona koja će biti održana u Gvadalahari blizu Madrida od 5. do 11. februara. Pored Nišave, učestvuje još 19 ekipa iz Španije, Holandije, Nemačke, Norveške, Mađarske, Italije, Rumunije, Engleske, Izraela, Azerbejdžana, Belgije, Francuske, Češke i Portugala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Старо куче

    17:43 // 4. 2. 2024.

    Има ли неког да није преварен од власти?

  • Nele

    23:40 // 3. 2. 2024.

    Mogli ste nam se kao jedinom sajtu koji prati futsal dešavanja sa prostora Balkana obratiti da bi smo na vreme pokrenuli akciju i pozvali sponzore da priteknu u pomoć. Mada, tu je i pored obećanja iz Saveza zatajio i grad koji silne novce daje prvoligašu koji svoje igrače ne isplaćuje i troši novac kako mu se ćefne.
    Sportski pozdrav sa Futsal Balkana!

  • Razbibriga

    18:31 // 3. 2. 2024.

    Nazalost, divni momci,sportisti, posteni ! Vazno da je predsednik kluba aparatcik sns, da ga ne diraju ! Ostavka,bre, nesposobnjakovicu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: