Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 8. 10. 2022.

| Sport

Nova košarkaška sezona - timovi iz Niša u nižim rangovima

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kosarka lopta KOSTA
Niški muški klubovi u četvrtom rangu; foto: Aleksandar Kostić

Pet muških košarkaških klubova iz Niša igraće ove sezone u četvrtom rangu takmičenja, računajući Superligu gde se priključuju timovi iz ABA lige. To je poražavajuće za Niš, "grad košarke" kako ga naziva gradonačelnica Dragana Sotirovski. Ženski košarkaški klub Student se ove sezone takmiči u Drugoj ligi, pa Niš nema nijednog predstavnika u eliti u sportu pod obručima.

Superliga, Košarkaška liga Srbije, Druga muška liga, pa Prva muška regionalna liga gde Niš ima predstavnike u muškoj košarci. Konstantin, nekada član Superlige i učesnik Kupa Koraća i klub od značaja za grad, Niš, Junior, Ratnici i Marinos su predstavnici Niša i igraće u dve grupe Prve muške regionalne lige istok.

Organizacija Kupa Koraća i Kupa Milana Cige Vasojevića, kao i reprezentativnog meča sa Belgijom koji se igrao dva dana zbog nestanka svetla u hali "Čair" nisu dovoljni da se Niš nazove gradom košarke, kako je ranije rekla gradonačelnica.

Verujem da smo organizacijom finalnih turnira Kupa za košarkaše i košarkašice uspeli da pokažemo da jesmo grad košarke. Mnogi kažu da smo grad drugih sportova, ali ja i dalje navijam za košarku. Verujem se da ćemo uspeti zajedno, sa ljudima koji vode košarkaške klubove u Nišu da već za iduću godinu imamo jedan dobar i jak klub koji će grad da finansira. Da možemo da dostignemo Prvu ligu i da se takmičimo sa klubovima iz velikih gradova. Kao i da imamo kvalitetne igrače za našu reprezentaciju - rekla je Sotirovski.

Do prve lige ima dosta, a prvo mora neki klub da se plasira u Drugu košarkašku ligu gde su sada, na primer, Radnik iz Surdulice, Pirot, Napredak iz Aleksinca i Morava iz Vladičinog Hana.

U prvom kolu Prve muške regionalne lige istok Junior otvara sezonu danas od 18 sati u Medveđi protiv Jablanice. U subotu, 8. oktobra od 12:30 je gradski derbi i duel Marinosa i Niša. To je što se tiče B grupe, a u A grupi Konstantin igra sa Panterima u Vranju sa u subotu, 8. oktobra od 16 sati, a dan kasnije od 16:30 Ratnici dočekuju Dimitrovgrad.

Što se dama tiče, Niš ima Ženski košarkaški klub Student koji je, posle dužeg vremena u prvom rangu, ove sezone u Drugoj ligi. Prvo kolo niške igračice igraju u subotu, 8. oktobra od 18 sati u Prijepolju protiv Mileševke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Johny

    09:45 // 9. 10. 2022.

    Gubitnicke ekipe,napravljene da roditeljima uzimaju pare za skolu kosarke,rezultat ravan nuli

    • Saša

      17:31 // 9. 10. 2022.

      Pogledajte samo ko su treneri svim tim ekipama i sve je jasno…

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: