Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:13, 14. 11. 2020.

| Sport

Nova pobeda Dubočice kod kuće, Leskovčani bolji od Crvenke

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk dubočica leskovac
Nova pobeda kod kuće; foto: ARKUS liga

I na četvrtom meču kod kuće ove sezone rukometaši Dubočice iz Leskovca upisali su trijumf pošto su u 7. kolu A grupe ARKUS luge savladali poslednjeplasiranu Crvenku rezultatom 32:28 (15:14). Ovo je peta pobeda Leskovčana ove sezone, a nakon nepotpunog kola nalaze na drugoj poziciji na tabeli.

Velikom brobom, naročito u drugoj polovini drugog poluvremena, rukometaši Dubočice su slomili otpor Crvenke i upisali još jedan značajan trijumf na putu za plej-of. Počelo je izjednačeno, a onda su Radović i Atanasković doneli prednost domaćinima od 4:2, ali je već u 8. minutu bilo izjednačeno (5:5). Uz dva gola Uroša Simića, koji je postigao ukupno 10 i bio proglašen igračem utakmice, leskovačka ekipa je opet imala plus dva (7:5), ali je stiglo novo izjednačenje.

Pogocima Nikolića, Radovića i Atanaskovića Dubočica je prvi put imala plus tri (10:7) u 17. minutu, do kraja prvog poluvremena domaći nisu dozvolili da Crvenka izjednači. Na odmor su otišli sa minimalnom prednošću (15:14).

Nakon odmora se vodila izjednačena borba, gosti su čak imali i dva gola prednosti u 38. minutu (21:19). Polako i strpljivo, uz dobru odbranu i golove Nikolića, Marinkovića i Radovića Dubočica je prelomila utakmicu, povela sa 26:23 i do kraja nije dozvolila ni izjednačenje. Na kraju, domaći su slavili sa 32:28.

Ovim kolom završen je prvi deo A grupe, a u narednom kolu, koje je na programu za nedelju dana, Leskovčani igraju u Subotici protiv Spartaka.

DUBOČICA - CRVENKA 32:28 (15:14)

Leskovac, hala "Dubočica".

Bez gledalaca.

Sudije: Branislav Đokić i Boban Blagojević (Jagodina).

Sedmerci: Dubočica 2 (1), Crvenka 4 (4).

Isključenja: Dubočica 16 minuta, Crvenka 6 minuta.

DUBOČICA: Gašić, Cvetković, Simić 10, Stanković, Nikolić 5, Radulović, Marinković 1, Denić, Pavlović, Mađar, Erić 1, Mitrović, Zlatanović, Matović 2, Atanasković 5 (1), Radović 8.

CRVENKA: Marjanac, Milutinović 4, Radonjić 2, Mitrović 2, Pavićević, Tasić 6, Ivić, Dubajić, Čubrilo 9 (3), Vitas, Račić 2, M. Bošković 3 (1), S. Bošković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: