Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 19. 9. 2021.

| Sport

Novajlije vodile Dubočicu do prve pobede u novoj sezoni

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
RK Dubočica
Rutinski do prvih bodova pred svojom publikom: foto: M. M.

Rukometaši leskovačke Dubočice uspešno su započeli novu sezonu u Arkus ligi, pošto su na otvaranju u svojoj dvorani savladali tim subotičkog Spartaka rezultatom 30:22 (14:9). ”Vukove” su do rutinske pobede predvodile novajlije, pošto je Nikola Grubić postigao 7 golova, dok je na golu Miroslav Kocića imao 16 uspešnih intervencija.

Kontrolom meča i rezultata Leskovčani su od samog starta stavili do znanja gostima iz Subotice da će bodove morati da potraže na drugom mestu. Sve je počelo serijom 4:0, a gosti prvi gol postižu tek u 7. minutu. Razlika od 5 golova bila je najveća u prvom delu meča, a bila je aktuelna i na poluvremenu (14:9).

Pripretili su rukometaši Spartaka na startu drugog poluvremena, kada su uspeli da stignu do 16:13, ali više od toga nisu mogli. Domaći su dodali gas, a na krilima levorukog Grubića i golmana Kocića sredinom drugog dela prelomili su meč i do kraja utakmice rutinski održavali prednost (30:22).

Prva utakmica uvek nosi neku vrstu nervoze. Bilo je padova u igri, ali smo uspeli da pronađemo naš ritam i da na kraju pobedimo. Okrećemo su narednim mečevima, idemo utakmicu po utakmicu, trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat i da u što boljem raspoloženju dočekamo plej-of - rekao je nakon utakmice Grubić.

Ekipu Dubočice na meču sa Spartakom sa klupe je predvodio pomoćni trener Mičić, pošto šef stručnog štaba Saša Pejčić zbog privatnih obaveza nije bio u mogućnosti da vodi svoj tim. Važna činjenica je i povratak navijača u dvoranu, te za dve nedelje, kada u Leskovcu bude gostovao Partizan, očekuje se da hala bude ispunjena koliko je to propisima dozvoljeno.

U okviru B grupe odigrane je još jedna utakmica u kojoj je Rudar savladao ekipu Šamota rezultatom 31:29, a večeras se sastaju Partizan - Mokra Gora i Železničar - Proleter.

U 2. kolu, leskovački rukometaši gostovaće u Novom Sadu, ekipi Proletera.

Arkus liga 1. kolo: Dubočica - Spartak 30:22 (14:9)

Dvorana: SRC ”Dubočica”;

Sudije: Nikola Musić - Stevan Đurašinović (Vrbas);

Isključenja: Dubočica: 8 minuta; Spartak: 6 minuta;

Dubočica: Gašić, Cvetković 2, Stanković 1, Radulović 3, Marinković, Grubić 7, Pavlović, Mitić, Denić, Mitrović 2, Spasić 2, Matović 6, Atanasković 2, Aleksandar Pavlović 3, Anđelković 2, Kocić 16 odbrana;

Spartak: Papeš Bogosavljević, Latković, Spremo, Radosavljević 3, Misikin, Stanković 3, Novaković, Skuban 1, Suvajdžić, Kovačević 6, Jevtović 2, Terzić 3, Vojvodić 4 odbrane, Simić, Potpara 4, Radović 8 odbrana; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: