Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:44, 19. 10. 2019.

| Sport

Novom pobedom Dubočica preuzela lidersku poziciju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dubočica rukomet
Nova pobeda i prva pozicija, foto: B. Stamenković

Trećim trijumfom zaredom, ovog puta u Beogradu nad ekipom Obilića (27:23) rukometaši leskovačke Dubočice preuzeli su prvu poziciju na tabeli ARKUS lige bar do nedelje uveče i duela pančevačkog Dinama i Novog Pazara.

Hit ove sezone Dubočica nastavila je sa sjajnim partijama i opet upisala trijumf u Beogradu, ovog puta nad Obilićem. Leskovčani su bolje počeli i golovima Matovića i Atanaskovića poveli su 2:0, ali uzvratio je domaćin i izjednačio (2:2).

Vodila se izjednačena borba, a Obilić je poslednji put poveo u 10. minutu (6:5). Gosti sa juga Srbije su u 24. minutu imali plus 3 (12:9), a ta razlika je ostala i na poluvremenu (14:11).

Serijom 2:0 Obilić je u 40. minutu došao do izjednačenja (17:17), a a uzvratili su istom serijom i igrači Dubočice (19:17). U 58. minutu Leskovačni su imali prednost od 2 gola, ali su Nikolić i Marinković doneli pobedu od 27:23.

Najefikasniji u leskovačkom timu bili su Matović i Atanasković sa po 7 golova.

Ovo je bila peta pobeda Dubočice u ARKUS ligi koja, uz jedan poraz, sada noći na prvoj poziciji. Da li će ostati tako, pokazaće duel Dinama i Novog Pazara koji je u nedelju, 20. oktobra od 19 sati.

Sledi pauza u šampionatu zbog obaveza reprezentacije, a naredni meč Dubočica igra kod kuće kada joj dolazi pančevački Dinamo u derbiju 7. kola.

OBILIĆ - DUBOČICA 23:27 (11:14)

Beograd, USC “Voždovac”

Sudije: Ivan Mandić i Nemanja Kovačić (Novi Sad)

Sedmerci: Obilić 6 (5), Dubočica 5 (5)

Isključenja: Obilić 10, Dubočica 20 minuta

OBILIĆ: Radović, Podraščić 3, Voški, Erić, Aničić 6 (4), Jestrović 3, Teodorović 1, Dražić, Miljaković 2, Mirić, Pavić 3, Milutinović 1, Mandić 3 (1), Đorđević, Ivošević 1, Tasić

DUBOČICA: Pešić, Cvetković 1, Simić, Prodanović, Stanković 3, Nikolić 3, Marinković 5 (5), Pavlović 1, Mađar, Mitrović, Gašić, Radivojević, Matović 7, Atanasković 7, Radisavljević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: