Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 10. 11. 2011.

| Sport

Obeleženo 65 dana do Evropskog prvenstva

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
65 dana do EPa

U centru Niša, pored sata koji odbrojava dane do šampionata, 65 dana pre Evropskog prvenstva u rukometu, osnovci niških škola šutirali sedmerce.

Iako je jedan od simbola Evropskog prvenstva uništen, to nije omelo organizatore i učesnike promocije šampionata da se druže i reprezentuju rukomet u najboljem svetlu. 

- Drugi put je školski sport ovde jer je Savez za školski sport našao snage da vas sve okupi da prikažete sve što znate. Udarac koji može da odluči ceo meč je sedmerac, znate koliko treba koncentracije da se taj udarac pretvori u gol - rekao je Jovan Jovanović, načelnik Saveza za školski sport.

Učestovali su učenici 7 osnovnih škola koje su zauzele neko od 1. do 4. mesta na školskom takmičenju. Sedmerce su šutiralii učenici OŠ “Branko Miljković” (pioniri 3. mesto ), OŠ “Čegar”(pionirke 4. mesto), OŠ “Dušan Radović”(pioniri 1. mesto), OŠ “Stefan Nemanja” (pionirke 3. mesto i pioniri 2. mesto), OŠ “Vojislav Ilić Mlađi”(pioniri 4. mesto), OŠ "Ivan Goran Kovačić" (pionirke 1. mesto), OŠ “Miroslav Antić" (pionirke 2. mesto).

Budućim rukometašima i rukometašicama se obratio i najtrofejniji trener sa ovih prostora i legenda niškog rukometa Zoran Tuta Živković.

- Velika je čast što će Evropsko prvenstvo biti u Srbiji i u Nišu koji je najbolji grad rukometa. Žao mi je što naša reprezentacija nije domaćin u Nišu, ali se nadam da ćemo ih pratiti u Beogradskoj areni u polufinalu i finalu. Verujem da je budućnost rukometa u vama o da ćete biti rukometni reprezentativci. Hvala što ste došli i puno uspeha - rekao je mladim nadama Živković.

U konkurenciji devojčica najbolje su bile učenice OŠ "Ivan Goran Kovačić", a kod dečaka učenici OŠ "Stefan Nemanja". oni su za svoje škole obezbedili rukometne lopte, a isti poklon dobili su i ostale škole.

Sledeća akcija u okviru promocije Evrpskog prvenstva biće održana za deset dana, a na programu je “Promocija Maskote EP”.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: