Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 16. 3. 2016.

| Sport

"Opstanak u Superligi i dalje prioritet Radnika"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
veselinovic1603.jpg
Superligaški timovi su jako ujednačeni, pa su utakmice neizvesne; foto: fk-radnik.com

Fudbaleri surduličkog Radnika posle četiri odigrana kola u prolećnom delu sezone osvojili su 7 bodova od 12 mogućih i nalaze se na 8. mestu koje vodi u plej-of. I pored dobrih igara, strateg tima Miloš Veselinović kaže da je i dalje prioritet kluba opstanak.

Šef stručnog štaba surduličkog superligaša kazao je da je svaka utakmica teška i nepredvidiva i u takmičenjima slabijeg kvaliteta, a kamoli u superligaškom.

Mnogo toga nam se izdešavalo u prva četiri kola. U prvoj prolećnoj utakmici protiv Voždovca smo odigrali dobro prvih 70 minuta, poveli, a zatim u kratkom vremenskom periodu primili dva gola i izgubili, a zatim smo dobili treću ekipu u Srbiji po kvalitetu - Čukarički - prisetio se uvodne dve utakmice superligaškog proleća Veselinović.

Radnik Period adaptacije novih igrača i dalje nije prošao; foto: FB stranica "FK Radnik Surdulica zvanična prezentacija"

Radnik je zatim dočekao Metalac na svom stadionu, a minulog vikenda gostovao je Javoru.

I kada je javnost očekivala da nakon tog trijumfa lako izađemo na kraj sa Metalcem, odigrali smo meč bez golova, što potvrđuje da su sve ekipe u ligi izjednačene. Posle toga smo iz Ivanjice protiv Javora doneli tri boda, iako smo neke ranije mečeve odigrali bolje, ali smo sada imali umešnosti da utakmicu privedemo kraju - rekao je on.

On je četiri kola prolećnog dela prvenstva opisao kao “burna i veoma uzbudljiva, sa puno preokreta i stvari koje fudbal čine zanimljivim”.

U najavi prolećnog dela sezone strateg Surduličana je istakao da će vreme biti najbolji saradnik surduličkog tima, jer je klub tokom zime doveo sedmoricu novih igrača, a mnogi od njih su došli u finišu priprema.

I dalje se oslanjamo na stare snage, a proces prilagođavanja novajlija na Radnik i Surdulicu i dalje traje. Niko se od njih još uvek nije ustalio u prvoj postavi, protiv Metalca je štopera igrao Simonovič, u Ivanjici Vuković, tako da ih postepeno uvodimo u tim - istakao je on.

Radnik Sve je izglednije da će se Superliga gledati u Surdulici i naredne sezone; foto: fk-radnik.com

I pored realnih šansi da Radnik bude učesnik plej-ofa Veselinović ostaje pri tvrdnji da je opstanak prioritet kluba.

Da li ćemo igrati u plej-ofu ili plej-autu uopšte nije bitno. Cilj od prvog dana mog boravka u Surdulici je opstanak i tako će biti i dalje. Sigurno je da će se on lakše obezbediti ako budemo među najboljih osam, ali se uopšte ne optrećujemo da li ćemo tamo biti - podvukao je on.

Do kraja ligaškog dela šampionata Radnik će dočekati Mladost iz Lučana i Jagodinu, a gostovaće Partizanu i Novom Pazaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: