Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 13. 7. 2022.

| Sport

”Orlići” na vranjski pogon u polufinalu Evropskog prvenstva

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FB_IMG_1657699779243
Mateja i Stefan Dodić Šveđanima spakovali 12 golova; foto: RSS

Pobedom nad Švedskom juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, a među najzaslužnijim rukometašima za veliki uspeh selekcije koju sa klupe predvodi trener niškog Železničara Đorđe Teodorović, jesu Vranjanci Stefan i Mateja Dodić.

Dvojac iz Vranja blistao je u sinoćnjem meču sa ukupno 12 postignutih golova, a po treći put u četiri odigrana meča za igrača utakmice proglašen je srednji bek i član poljskog Kelcea, vicešampiona Evrope, Stefan Dodić. Osim 6 postignutih golova, Šveđani su ostali zatečeni i Stefanovim asistencijama kojima je ponovo pravio razliku, ali i ostavljao dovoljno prostora da do izražaja dođe i na desnom krilu još jedan Dodić, ali Mateja. FB_IMG_1657699752398 Stefan Dodić po treći put poneo epitet MVP-a; foto RSS

Izabranici trenera Teodorovića odigraće danas od 18 sati duel sa Francuskom, a pobedom bi sa prvog mesta prošli u polufinale kontinentalnog prvenstva i tako bar na papiru dobili lakšeg protivnika.

Upravo je novi-stari trener niškog Železničara sumirao utiske nakon velikog uspeha, ali i podsetio da pre prvenstva nisu ni sanjali da mogu stići ovako daleko. FB_IMG_1657699766797 Trener niškog Železničara vodi juniore ka krovu Evrope; foto: RSS

Imali smo neverovatan početak, vodili 11 razlike, pa onda pad pred kraj prvog dela. Znali smo da je jako teško dobiti Švedsku i da se neće predati bez borbe. Utakmica za prave sladokusce, sa jakim odbranama, brze kontre i na kraju kad je ovako kad je ovakva grupa momaka, kad su ovako složni kao ljudi i majstori kao igrači, zna se onda da Srbija pobeđuje. Ovo što se ovde dešava nije slučajnost, imamo zlatnu decu, samo im fali malo samopouzdanja. Pre odlaska na prvenstvo nisam se nadao da ćemo doći do polufinala, ali sada idemo da gazimo do kraja - rekao je Teodorović.

Nakon početnog remija sa Islandom, u prvom krugu takmičenja savladani su veliki favoriti Nemačka i Italija. Srpski tim je zbog pobede nad Nemcima preneo dva boda u narednu fazu, pa im je pobeda nad Švedskom osigurala plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi.

FB_IMG_1657699721433 Simić sa levog krila vreba protivničku mrežu; foto: RSSOd starta u timu, u kome se nalazi i Leskovčanin Uroš Simić, vlada pobednička atmosfera, koja će biti jedan od faktora i u narednim danima kada će biti odigrane utakmice koje odlučuju o medaljama, ali ako srpski tim bude na nivou iz prvih 15 minuta protiv Švedske, imaju velike šanse da dođu do samog kraja.

Podsetimo, da je zajedništvo najveći adut za Južne vesti pred utakmicu sa Nemačkom pričali su Dodići i Simić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: