Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 26. 10. 2020.

| Sport

PLS: Dubočica do pobede u poslednjem minutu, Radnički osvojio bod

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Dinamo
Dinamo bez bodova ostao u poslednjim trenucima meča; foto: Vanja Keser

U derbiju juga Srbije Prve lige Srbije u fudbalu leskovačka Dubočica savladala je na gostovanju vranjski Dinamo sa 2:1, a do pobede je došla u nadoknadi vremena. Pirotski Radnički remizirao je na domaćem terenu sa Kolubarom (1:1).

Na Gradskom stadionu u Vranju u prvom poluvremenu viđena je otvorena igra sa obe strane, nizale su se šanse pred oba gola, a nakon nekoliko neiskorišćenih šansi, gosti su poveli iz penala u 31. minutu, pošto što je golman Dinama Orlić oborio protivničkog igrača u šesnaestercu. Siguran izvođač bio je kapiten Savić i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice potpuna inicijativa Vranjanaca, pokušavali su domaći udarcima iz daljine, imali nekoliko odličnih šansi, ali gosti su se uspešno branili sve do 69. minuta. Tada je posle lepe akcije domaćih Spasić poravnao rezultat na 1:1.

Do kraja utakmice viđena je još veća inicijativa domaćih, 2 puta pogađali su stativu igrači Dinama, a za svoje promašaje kažnjeni su u nadoknadi vremena. Istrčali su gosti kontru i u situaciji 3 na 5 nadmudlili odbranu Vranjanaca, pa je Spasić poslao loptu u mrežu za veliko slavlje Leskovčana.

Utakmica sa šansama na obe strane viđena je i u Pirotu gde je domaći Radnički došao do boda protiv odlične ekipe Kolubare. Poveli su gosti posle jednog od brojnih kornera u 20. minutu, a na izbačenu loptu naleteo je Đokić i pogodio ugao golmana Šuljagića.

Izjednačili su Piroćanci u 54. minutu iz penala, a do kraja utakmice i jedni i drugi nisu iskoristili svoje šanse, a najzaslužniji je bio golman domaćin Šuljagić koji je imao nekoliko odličnih intervencija.

Nakon nepotpunog 12. kola, Dubočica i Radnički imaju po 15 bodova i nalaze se na 12. i 13. mestu, dok je Dinamo i dalje na poslednjem mestu sa samo 7 bodova.

U narednom kolu, Leskovčani dočekuje ekipu Sloge, dok Piroćanci gostuju Trajalu u Kruševcu, a Vranjanci Borcu u Čačku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: