Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 15. 10. 2020.

| Sport

PLS: Nakon pobeda u prošlom kolu, južnjaci na gostovanjima traže nove bodove

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
U narednom kolu derbi juga Srbije
Svi na gostovanjima; ilustracija; foto: A. Kostić

Utakmica Loznica - Radnički otvoriće u petak, 16. oktobra, 11. kolo Prve lige Srbije, a ostali predstavnici juga zemlje u ovom takmičenju svoje utakmice odigraće u subotu i nedelju. Dinamo iz Vranja gostuje beogradskom Žarkovu, dok leskovačka Dubočica igra u Pančevu protiv Železničara.

U proteklom kolu svi južnjaci su pobedili, što se nije desilo od početka prvenstva, pa razloge za optimizam imaju pred nove mečeve koje će naredna 3 dana igrati na gostovanjima.

Prvi će na teren fudbaleri Radničkog, čija utakmica sa Loznicom otvara ovo kolo, a trener Piroćanaca Nikola Puača kaže da u svakoj utakmici idu na pobedu.

Liga je nikad izjednačenija, osim 2-3 ekipe koje su u vrhu. Mi u svakoj utakmici tražimo svoju šansu i nastojimo u svakoj utakmici da pobedimo. Sigurno da znači pobeda u prethodnom meču, raspoloženje u ekipi je dobro, momci dobro rade. Rival je u seriji od tri pobede u poslednja četiri kola, tako da neće biti lako ni nama ni njima. Daćemo sve od sebe da dođemo do bodova koji su nam potrebni - kaže Puača.

I u ovom susretu novi trener Radničkog neće imati na raspolaganju sve igrače, ali dodaje, izvešće najbolji mogući sastav na teren i nada se pobedi.

Do druge pobede u prethodnom kolu došli su fudbaleri Dinama iz Vranja, pa trener Dragan Antić Recko očekuje da rezultati krenu uzlaznom putanjom

Mislim da smo zaslužemo pobedili u prošlom kolu, nakon nekoliko dobro odigranih, a izgubljenih. Očekuje nas teška utakmica u Žarkovu, dobra su ekipa, ali mislim da smo i mi kvalitetni. Imamo tim koji može da parira svakome. Nadam se da ćemo krenuti uzlaznim trendom, da se polako izvlačimo ka sredini tebele. Zadovoljan sam i bodom - kaže Antić.

Na gostovanju u ovom kolu igraće i ekipa leskovačke Dubočice, a trener ekipe Saša Mikić pred meč sa Železničarom kaže da ih očekuju specifični uslovi u Pančevu, poput uskog terena.

Imaju iskusan sastav koji duže igra zajedno i pokušaćemo da im pariramo. Naši ciljevi su da nastavimo uspešnu seriju jer nas samo uspeh vodi izlazku iz opasne zone. Vidi se da je liga ujednačena i niko sa sigurnošću ne može unapred da računa na osvajanje bodova - kaže Mrkić.

Piroćanci igraju u petak, Vranjanci u subotu, a Leskovčani u nedelju i sve utakmice igraju se u istom terminu od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: