Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 14. 3. 2022.

| Sport

Partizan u neizvesnoj završnici slavio u Leskovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Pred preko 3.000 navijača rukometaši Dubočice doživeli poraz; foto: N. M.

U jednom od derbija 6. kola plej-ofa Arkus lige rukometaši Dubočice poraženi su u svojoj dvorani od ekipe Partizana rezultatom 31:30 (12:14). Utakmica je rešena 30 sekundi pre kraja, kada je mladi bek crno-belih Stefan Petrić doneo svom timu dva gola prednosti.

Nakon poraza od Vojvodine u prošlom kolu, Leskovčani nisu uspeli da savladaju desetkovani Partizan, koji je u Leskovac stigao nakon ostavke trenera Maksića i raskida ugovora sa dvojicom bitnih igrača.

Najveća prednost koju je neka od ekipa stekla bila je 2 gola, što govori o tome da je preko 3.000 gledaoca u ”Hali sportova” moglo da uživa u pravoj rukometnoj predstavi. ”Vukovi” su pred odlazak na odmor uspeli da se malo rezultatski odvoje i odu na poluvreme sa rezultatom 14:12.

Već do 40. minuta ekipa Partizana stigla je do egala, a sve do finiša utakmice ekipe su se smenjivale u vođstvu. U 58. minutu bilo je nerešeno 29:29, napad gostiju dugo je trajao, a Kojadinovićev šut je u prvom trenutku je obranio golman Dubočice Miroslav Kocić, ali su sudije procenile da je on sa loptom ušo u gol pa su gosti došli do 30:29.

Reagovao je trener domaćih Saša Pejčić tajm-autom, ali je iz tog napada pokušaj Spasića zaustavio Trnavac. Usldeio je još jedan dug napad crno-belih, a 30 sekundi pre kraja Stefan Petrić je preuzeo odgovornost i rešio pitanje pobednika. Leskovčani su do kraja preko Matovića na kraju uspeli samo da ublaže poraz (31:30).

Ekipa Dubočice nakon 6. kola ostala je na 6. mestu tabele sa 4 osvojena boda, a svoj naredni meč odigraće 26. marta, nakon reprezentativne pauze, na gostovanju Rudaru u Kostolcu.

Arkus liga 6. kolo plej-ofa: Dubočica - Partizan 30:31 (14:12)

Dvorana: SRC Dubočica;

Sudije: Alimpić - Crnjanski;

Isključenja: Dubočica: 14 minuta; Partizan: 8 minuta;

Sedmerci: Dubočica: 5(4); Partizan: 7(7);

Dubočica: Gašić (1 odbrana), Stanković, Radulović, Marinković, Grubić 1, Pavlović D. Aleksandar, Mađar, Mitrović, Spasić 1, Matović 5, Atanasković 12, Adamović 3, Ristović 3, Pavlović V. Aleksandar 1, Anđelković 4, Kocić (5 odbrane);

Partizan: Radovanović, Živković 9, Pisarić, Radivojević, Beloševac, Varga, Trnavac (5 odbrane), Kojadinović 10, Zečević 4, Čolović (2 odbrane), Mićić 2, Popović, Petrić 6;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: