Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 20. 11. 2023.

| Sport

Piksi: Kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu [foto]

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Srbija, fudbal, Leskovac
Iz Leskovca na Euro; foto: Fudbalski savez Srbije

Nakon remija sa Bugarskog u Leskovcu (2:2) i meča posle koga je Srbija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo prvi put od osamostaljenja, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, rođeni Nišlija, rekao je da je "ovaj deo zemlje bio i ostao u njegovoj duši i to se nikad neće promeniti". Niš i Leskovac su bili važan deo ovog uspeha - "kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu", rekao je najpoznatiji Pasipoljanac.

fss 11 foto: Fudbalski savez Srbije Na konferenciji posle meča koji će ostati u istoriji srpskog fudbala, ali i Leskovca, Dragan Stojković Piksi pomenuo je i svoj rodni kraj.

Vezuju me lepe uspomene za Leskovac, rekli smo da ako se završi stadion, dolazimo da igramo. Istorijski uspeh za fudbalsku Srbiju, kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzekucija je bila u Leskovcu. Meni je srce puno. Hvala svima u Nišu i Leskovcu koji su dočekali reprezentaciju na lep način. Ovaj deo zemlje je bio i ostao u mojoj duši i to se nikad neće promeniti. Drago mi je da je jedna lepa stranica srpskog fudbala ispisana u ovom gradu. Nadam se da ćemo jednog dana ponovo doći - rekao je Stojković.

fss 1 foto: Fudbalski savez Srbije On je na početku čestitao svima Evropsko prvenstvo.

Jeste da ste morali da čekate 24 godine, ali vredelo je. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, uspeli smo u nečemu što smo imali u planu i u šta smo verovali. Ovi igrači su heroji, zlatna generacija koja je upisala svoja imena u istoriji našeg fudbala, jer Srbija će pod tim imenom prvi put biti učesnik Prvenstva Evrope. Verovali smo da možemo i uspeli smo. Ovo je poklon naciji, državi, zavijoriće se naša trobojka u Nemačkoj - rekao je Piksi.

fss 9 foto: Fudbalski savez Srbije Srbija je povela na tom meču, ali je Bugarska preokrenula (2:1). Na kraju, publika u Leskovcu je videla remi.

Ne može bez tenzija, morate malo da drhtite. Rekao sam da će biti teška utakmica, prvo poluvreme smo dominirali, svesni da imamo rezultat, desile se greške, ali pokazali smo mentalitet, pokazali da ne želimo da budemo poraženi. Drugi gol je bio znak da ćemo se kvalifikovati, nisam pratio rezultat u Mađarskoj. Još jednom čestitke igračima, posle Škotske su imali šok, zato su sada heroji. Ovo je moj dug prema naciji posle onoga u Kataru - dodao je selektor.

fss 3 foto: Fudbalski savez Srbije Srpska fudbalska reprezentacija će, nakon Svetskog prvenstva u Kataru, Evropskim prvenstvom u Nemačkoj vezati učešće na dva važna takmičenja.

Uvek postoji satisfakcija za posao koji radite, da verujete u svoje ideje. Nisam čovek koji će da hvali samog sebe ili se kiti tuđim perjem, ponašam se sasvim normalno, bez euforije. Sada nam je toplo oko srca i to je najvažnije. Ono što se piše, jeste da Srbija ide na Evropsko prvenstvo. Bilo je mnogo nefudbalskih stvari, kazne, igranje pred praznim tribinama, a ima i onih koji ne vole naš uspeh, koji vređaju. Nema veze, meni je srce puno, ne moram od sutra da budem više trener. Ostvarili smo veliki uspeh i to je najvažnije. Rekao sam vam posle meča sa Crnom Gorom da rezervišete hotele u Nemačkoj. U martu ćemo da iskoristimo utakmice da neke stvari popravimo. Na kraju raduj se Srbijo, pred nama je veliko takmičenje - rekao je Piksi.

Poslednji put naša država je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2000. godine kada je završila takmičenje u četvrtdinalu izgubivši 6:1 od Holandije. Kapiten na toj utakmici i takmičenju bio je sadašnji selektor - Dragan Stojković Piksi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    16:27 // 24. 11. 2023.

    MISTER iz Pasi Poljane

  • Mare

    00:25 // 23. 11. 2023.

    Замало да Бугари изведу егзекуцију над нашим. Стратешки испланирано. На првенству ће бити теже.

  • Dragan Petrovic

    14:27 // 21. 11. 2023.

    EGZEKUCIJA??Ne mogu da verujem,provukli se kroz iglene usi na mini stadionu.Istina je uspeh sa ovako neuigranim timom remizirati sa fudbalskom velicinom tipa Bugarske...pravi odnos snaga vidjen u mecu sa Madjarskom...ova sreca ce se nazalost vrlo brzo istopiti kad momci dodju na evropsko prvenstvo i pocnu da padaju golovi u prvom minutu...pa sretno,oparili ste se,pa jos samo malko da trcite.SRETNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: