Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:13, 20. 11. 2021.

| Sport

Piksi u Surdulici na otkrivanju svog murala i na utakmici u kojoj su Radnik i Kolubara remizirali

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Piksi
Piksiju uručen i dres Radnika sa brojem 10; foto: M. M.

Selektor reprezentacije Srbije, Nišlija Dragan Stojković Piksi, prisustvovao je utakmici između ”Radnika” i ”Kolubare” gde je u poluvremenu na Gradskom stadionu u Surdulici svečano otkriven njegov mural. Popularni Piksi zahvalio je na velikoj časti koja mu je ukazana da se nađe na muralu pored velikog Maradone.

Selekcija Srbije se pobedom nad Portugalom (1:2) plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru koje će biti održano naredne godine, a kako bi uveličali celokupan plasman, na zidu sa zapadne tribine stadiona oslikan je i mural sa likom Dragana Stojkovića, iz igračkih dana. Piksi, mural Surdulica PIksi primetio da "Boginja" nije u njegovim rukama; foto: T. T.

Velika je čast što sam danas u Surdulici i što mi je priređen ovakav doček. Ja potičem iz ovih krajeva, tako da ne mogu da kažem da sam ovde gost. Ne znam čime sam zaslužio ovako nešto, ali mi je drago što su ljudi iz Surdulice došli na takvu ideju. Ovo je lep primer ovoj deci što su došla da nas vide, da i oni jednog dostignu rezultate koje sam ja imao i kao i igrač, ali i sada kao trener - rekao je Piksi.

Selektoru reprezentacije, kao znak zahvalnosti za plasman na Svetsko prvenstvo, rukovodstvo kluba uručilo je dres Radnika sa brojem 10. Sam Piksi je primetio da Maradona u svom naručju drži pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva, popularnu ”Boginju”, te da mu taj pehar nedostaje u bogatoj karijeri.

Pored predsednika Radnika Stanisalava Tončeva i predsednice Opštine Aleksandre Popović, svečanom otvaranju murala prisustvovao je i ministar Novica Tončev, koji je istakao da je selektor reprezentacije zaslužio da se nađe u društvu jednog od najboljih fudbalera na svetu Dijega Armanda Maradone.


Remi Radnika i Kolubare

Iako je Piksi bio u krupnom planu, na terenu Gradskog stadiona u Surdulici svoj meč 17. kola Linglong Superlige odigrali su Radnik i Kolubara, a utakmica je završena rezultatom 1:1 (0:1).

Gosti iz Lazarevca bili su bolji u prvom delu utakmice, a nakon velike greške štopera Simonovića, Kolubari je prednost doneo Đuranović koji je izašao sam ispred golmana Ranđelovića i rutinski poslao loptu u nebranjeni deo mreže. FK Radnik Po jedan gol na obe strane; foto: M. M.

Trener Surdiličana Dušan Đorđević bacio je sve karta na napad, a već na poluvremenu je napravio trostruku izmenu. Krenuli su svim silama fudbaleri Radnika u napad sa nadom da će doći bar do jednog boda. Nisu uspeli da stvore veliki broj šansi, ali su ipak uspeli da izjednače. U 83. minutu Stojanović je povukao za dres Simonovića, pa je sudija Stefanović nakon pregleda snimka pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Uroš Milovanović i postigao svoj 6 gol ove sezone.

Nakon još jednog remija dva tima, baš kao i u Lazarevcu u prvom delu sezone, ekipe su ostale jedna ispod druge na tabeli. Blaga prednost je na strani fudbalera Kolubare koji su zadržali bod viška, dok Surduličani imaju meč manje. Izabrinici Dušana Đorđevića će već u sredu dočekati ekipu TSC-a u zaostaloj utakmici 10. kola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    08:31 // 21. 11. 2021.

    Cek bre, a ko je ovaj na muralu pored Piksija? Da nije Diksi?

  • Kosta

    08:00 // 21. 11. 2021.

    Toncev nista neradi dzabe.Čuvaj te ga se i kad darove nosi.Šlihta se taj da ga nebi sitnuli iz saveza i fudbala jer mnogo su mu slatke pare iz budzeta opstine

  • Reno 5 crveni

    21:39 // 20. 11. 2021.

    Gospodine Stojkovicu svaka cast, jer ste pokazali UPRAVI RADNICKOG KAKO SVI OSIM NJIH POSTUJU NISLIJE!!!! Mister tebe nislije postuju, a ovi sto su skuplali tvoje slicke OPROSTI IM, NISU ODAVDE!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: