Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 17. 8. 2020.

| Sport

Piroćanci remizirali, Leskovčani i Vranjanci poraženi na startu Prve lige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kup grada jedinstveno takmičenje u Srbiji
Jeadan bod za tri kluba sa juga; foto: A. K.

U prvom kolu drugog ranga takmičenja u fudbalu nijedan od tri predstavnika juga Srbije nije uspeo da trijumfuje. Radnički iz Pirota je na svom terenu odigrao nerešeno (1:1) sa Slogom iz Kraljeva, dok je vranjski Dinamo poražen u Beogradu od Grafičara (2:0). Na svom debiju u Prvoj ligi leskovačka Dubočica je izgubila sa 3:1 od Kabela u Novom Sadu.

Jedini bod za južnjake osvojio je pirotski Radnički koji je ugostio kraljevačku Slogu, a oba gola na ovom meču postignuta su vrlo brzo. Gosti su poveli već u 3. minutu pogotkom Dragoljuba Anđelkovića, a izjednačenje je stiglo samo tri minuta kasnije pošto je precizan bio Marko Gjorgjievski.

Do kraja meča, u kom je bilo i pet žutih kartona, nije viđen nijedan više gol, pa je završeno podelom bodova (1:1).

Preostali predstavnici juga igrali su u gostima prvo kolo, ali se nisu proslavili. Vranjski Dinamo je na pomoćnom terenu Zvezdinog stadiona "Rajko Mitić" poražen od Grafičara sa 2:0 (2:0). Domaćin je poveo u 4. minutu golom Dimitrija Pobulića, a konačan rezultat postavio je Lazar Marjanović u 22. minutu.

Dinamo je ovaj meč završio sa igračem manje jer je u 73. minutu drugi žuti karton dobio Vukašin Jelić.

Nije se dobro pokazala leskovačka Dubočica na svojoj premijeri pošto je sa 3:1 (2:0) izgubila u Novom Sadu. Kabel je poveo u 30. minutu golom Aleksandra Mesarovića, a na 2:0 povisio je Milan Vidakov u 42. minutu. Jedini gol za Leskovčane postigao je Dušan Savić u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Slobodan Novaković u 87. minutu sa "bele tačke".

U narednom kolu Dubočica dočekuje kragujevački Radnički, a Dinamo Kolubaru iz Lazarevca. Pirotski Radnički igra u Sremskoj Mitrovici sa imenjakom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: