Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 7. 12. 2021.

| Sport

Plivači Dubočice na državnom prvenstvu osvojili 59 medalja, 8 odličja za plivače Leskovca

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Plivanje
Žetva medalja plivača dva kluba iz Leskovca; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Od 2. do 5. decembra u Zrenjaninu održano je državno prvenstvo u plivanju za seniore, kadete i juniore, a Plivački klub Dubočica je sa ukupno osvojenih 59 medalja zauzeo 2. mesto u generalnom plasmanu. Medalje su osvajali i plivači Leskovca, koji su se sa najjačeg takmičenja vratili sa 8 odličja.

Pored velikog broja medalja, plivači Dubočice oborili su i čak 20 državnih rekorda, a najviše su tim rezultatima doprineli Uroš Živanović sa 12 medalja (8 zlatnih, 2 srebrne, 2 bronzane) i Nina Stanisavljević koja je osvojila 10 (8 zlatnih i 2 bronzane). Pored njih, medalje su još osvajali Jana Marković (3 zlata, 1 srebro, 2 bronze), Bratislav Pešić (1 zlato, 3 srebra i 4 bronze), Viktor Dimitrijević (1 srebro i 5 bronzanih), Đorđe Stanković (1 zlato i 1 bronza), Miloš Mileković (1 zlato i 1 bronza), Petra Pešić (1 zlato) i Ognjen Obradović (1 srebro).

U štafetnim trkama plivači Dubočice osvojili su 5 zlatnih, a po 1 srebrnu i bronzanu medalju.


Plivači Leskovca sa 6 takmičara osvojili 8 medalja

U konkurenciji devojčica rođenih 2006. godine Iva Petković osvojila je srebrnu medalju na 50 metara prsno, dok se istim stilom bronzanim medaljama okitila na 100 i 200 metara.

Petar Mitić zauzeo je dva treća mesta (200 i 400 metara kraul), dok je u Leskovac dve srebrne medalje (400 mešovito i 800 kraul) i jednu bronzu (200 mešovito) doneo Pavle Joić.

Iz Plivačkog kluba Leskovac dodaju da su se nijhovi plivači našli u 18 finalnih trka, kao i da su svi takmičari isplivali svoja najbolja vremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: