Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 13. 3. 2023.

| Sport

Plivači Dubočice najbolji na ”Srbija openu”, 19 medalja za plivače Leskovca

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
PK Dubočica
Sa 10 zlatnih medalja plivači Dubočice najtrofejniji kolektiv; foto: PK Dubočica

Tokom prošlog vikenda u Beogradu održano je Državno prvenstvo u plivanju, gde je za najbolji tim sa 20 medalja, od čega čak 10 zlatnih, proglašen Plivački klub Dubočica, dok su takmičari Leskovca osvojili 3 zlatne, 5 srebrnih i 11 bronzanih medalja.

U konkurenciji od 355 takmičara iz Turske, Severne Makedonije, Austrije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije mladi plivači Leskovca su još jednom dokazali da je pred njima svetla budućnost, a uloge favorita i osvajača medalja opravdali su plivači Dubočice sa 10 zlatnih, 8 srebrnih i 2 bronzane medalje.

Medalje za naš klub osvajali su Stanisavljević Nina, Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor, Marković Jana, Obradović Ognjen, Stojilković Sara, Rakić Tara, Stojanović Anja, Mitrović Aleksa i Dimitrijević Leona - navode iz PK Dubočica.


I mladi plivači Leskovca osvojili veliki broj medalja

Na ”Srbija openu” istakao se Nikola Đuretanović koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio zlatne medalje na 200 i 400 mešovito, 200 slobodno, dok je do bronze stigao na 200 mešovito u apsolutnoj kategoriji. PK Leskovac Dobar rezultat i plivača Leskovca; foto: PK Leskovac

Pavle Joić zauzeo je drugo mesto u disciplini 400 metara mešovito i tako ispunio kriterijum za nastup na takmičenju Susret reprezentacija koji će biti održan u Sarajevu krajem marta. Joić se iz Beograda vratio i sa jednom bronzom na 1.500 metara slobodnim stilom.

Srbrne medalje osvojile su članice u junirske štafete na 4x100 metara mešovito u sastavu Jelena Ćirić, Iva Petković, Andrea Stanković i Sara Marković, dok je 50 metara prsno Iva Petković osvojila treće mesto.

Ona se našla i u sastavu štafete 4x200 slobodno koja je osvojila bronzu (Andrea Stanković, Sara Marković, Jelena Ćirić), a do poslednjeg stepenika na pobedničkom postolju došla je i miks štafeta 4x100m slobodno (Pavle Stojčeski, Jelena Ćirić, Andrea Stanković, Nikola Đuretanović).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: