Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 12. 7. 2021.

| Sport

Plivači Leskovca na Prvenstvu centralne Srbije osvojili 17 medalja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
plivanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-vanja-keser
17 takmičara i isto toliko medalja; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Kragujevac je bio domaćin 1. kola Prvenstva Centralne Srbije, a plivački klub Leskovac predstavljalo je 17 plivača koji su osvojili po 8 zlatnih i bronzanih, kao i 3 srebrne medalje.

Pavle Joić osvojio je dve zlatne medalje na 400 metara mešovito, gde je isplivao najbrže vreme u kategoriji kadeta ove godine, kao i na 100 metara prsnim stilom. Drugu poziciju je zauzeo na 200 metara kraul. Sa tri medalje se u Leskovac vratila i Jelena Ćirić koja je bila najbrža na 200 metara leđno, druga na 50 metara istim stilom, dok je u apsolutnoj kategoriji osvojila 3. mesto.

Po dve medalje osvojili su Aleksa Manasić, koji se okitio sa dva srebra (400 metara mešovito i 100 metara prsno), Iva Petković sa jednim srebrom (50 metara kraul) i jednom bronzom (apsolutna kategorija), baš kao i Iskra Dobrić koja je bila 2. na 50 metara kraul i 3. na 50 metara leđno.

Po jedno odličje su osvojili Novak Stojiljković (srebro na 100 metara prsno), Nikola Savić (bronza na 100 metara prsno) i Vuk Pecarski (bronza na 400 metara mešovito).

Do zlatne medalje stigla je i muška štafeta u kategoriji dečaka koji su činili Novak Stoiljković, Nikola Savić, Luka Stojanovič i Pavle Joić, dok je ženska štafeta u apsolutnoj kategoriji osvojila bronzu. Štafetu su činile Iva Petković, Elena Petrović, Jelena Ćirić i Andrea Stanković.

Već naredne nedelje održava se 2. kooa Prvenstva centralne Srbije, a na tom takmičenju neće plivati Iva Petković, koja će predstavljati reprezentaciju Srbije na Centralnom evropskom prvenstvu koje se narednog vikenda održava u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: