Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 24. 10. 2021.

| Sport

Pobede Dubočice i Naise, novi poraz Železničara

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Dve pobede i jedan poraz timova sa juga; ilustracija: flickr/querpass_bilder

U 6. kolu grupe B Arkus lige rukometaši Dubočice u Leskovcu rutinski su savladali ekipu Rudara iz Kostolca rezultatom 26:18 (13:11). I meč u hali ”Čair” završen je sa osam golova razlike, gde je Šamot nadigrao Železničar sa 35:27 (15:13). Pobedu na gostovanju upisale su rukometašice Naise koje su bile bolje od ORK Beograda 28:26 (13:11).

Iako se u Leskovcu očekivao mnogo jači i snažniji otpor gostiju iz Kostolca oni su imali snage samo za 20 minuta utakmice. Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim, a stvar koja pogotovo raduje trenera Pejčića jeste odlična odbrana i samo 7 primljenih golova u drugom poluvremenu. Gosti su na ovom meču bili i oslabljeni za par igrača, ali i nisu imali rešenja za još jednom sjajnog Miroslava Kocića, koji je i proglašen za igrača utakmice sa čak 17 uspešnih interevencija. RK Dubočica Na golu Dubočice briljirao Kocić sa 17 uspešnij intervencija; foto: M. M.

Ni iz šestog pokušaja mlada ekipa Železničara nije uspela da stigne do prvih bodova. Skup iskustva i mladosti u timu iz Aranđelovca već godinama daje rezultate, a u hali ”Čair” pobeda se nije dovodila u pitanje ni jednog trenutka. U domaćoj ekipi jedini raspoloženi igrač bio je Biševac koji se 11 puta upisao u listu strelaca. Na drugoj strani Pavlović i Živojinović su ukupno potigli skoro polovinu golova svog tima i tako iskoristili ”kiks” Rudara i sada preuzeli 3. mesto u grupi B. Niški tim ostao je prikovan za dno tabele bez bodova.

Četvrtu pobedu u sezoni ostvarile su rukometašice Naise, koje su opravdale ulogu favorita u meču sa novajlijom u ligi. Tokom većeg dela prvog poluvremena rezultat je bio u egalu, da bi izabranice trenera Maksića pred odlazak na odmor stekle dva gola prednosti. U drugom delu su potvrdile kvalitet, u nekim trenucima imale i prednost od 4 gola, što im je bilo sasvim dovoljno da se iz Beograda vrate sa nova dva boda. Ekipu iz Niša do pobede su predvodile Stamenković, Belić i Veljković koje su postigle čak 20 golova svog tima.

Rukometašice Naise trenutno su na deobi 3. mesta, nemaju mnogo vremena za odmor, jer ih već u sredu očekuje zaostala utakmica sa šampionom, ekipom Jagodine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    12:40 // 25. 10. 2021.

    Trebali ste da napišete da je na utakmici Želje debitovao mladi golman Strahinja Ivanović to je budnocnost Niškog i Srpskog rukometa .
    Bravo Strahinja

  • profesor

    17:11 // 24. 10. 2021.

    E, ali Novi Pazar istupio, možda Želja ipak ne bude zadnja... Msm zavisi od toga kolko je bodova Pazar sakupio

    • VAR tehnolog

      18:24 // 24. 10. 2021.

      Profesore, mozda ste ironicni, kako god, jadno je da jedan rukometni velikan,kao sto je Zeleznicar, galopirajuce propada ! Neosporna je krivica grada, ali krivicu nose i losa uprava, prethodne uprave a RSS ni pet para ne daje,da na bilo koj nacin pomogne klubu ! I,bivsi rukometasi, kojima je Zelja bio prozor u svet ,za karijere, posao, trenerski poziv, beze ko djavo od krsta i oportuni su !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: