Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 2. 12. 2019.

| Sport

Pobedom nad “fenjerašem” leskovačka Dubočica do treće pozicije

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
šamot dubočica rukomet
Nova pobeda Leskovčana, foto: ARKUS liga

I pored toga što su skoro pola utakmice igrali sa igračem manje, a protivnik imao 15 semderaca, rukometaši leskovačke Dubočice ponovo su savladali ekipu aranđelovačkog Šamota 32:28. Nakon nepotpunog prvog kola drugog dela ARKUS lige, Leskovčani zauzimaju 3. mesto na tabeli.

Lošiji start imali su Leskovčani koji su tokom prvog poluvremena jurili razliku domaćina. Već u 19. minutu Šamot je imao +4 (10:6), ali su golovima Radivojevića i Atanaskovića rukometaši Dubočice smanjili prednost domaćina (11:9).

Ipak, ekipa Šamota nije lako propuštala do svoje mreže, a pogocima kapitena Lomića i Milinića ponovo su otišli na +4 (13:9).

Golovi na obe strane pratili su poslednje minute prvog poluvremena, a na pauzu su Leskovčani otišli sa zaostatkom od 3 gola (15:12).

Bolji start rukometaši Dubočice imali su u drugom poluvremenu, a do prvog izjednjačenja Leskovčani su došli u 38. minutu (18:18).

Borba se vodila na obe strane, a Dubočica je do prvog vođstva došla golovima Nikolića i Atanaskovića u 42. minutu utakmice (20:19).

Napadala je gol gostiju ekipa Šamota, ali su Leskovčani u 52. minutu došli do prednosti od tri gola (26:23). I u poslednjim minutima drugog poluvremena videli su se golovi na obe strane, ali domaćin nije mogao da stigne prednost Leskovčana, te su rukometaši Dubočice upisali novu pobedu (32:28).

Najefikasniji igrač Dubočice bio je Atanasković koji je imao čak 13 pogodaka. U ekipi Šamota najviše golova imao je kapiten Lomić koji je u mrežu gostiju od 10, 6 dao iz sedmerca.

Nakon ovog meča, Leskovčani su se popeli na tabeli i trenutno zauzimaju 3. mesto.

Naredni meč Dubočica igra na svom terenu, a dočekuje ekipu Crvene zvezde na čijem terenu je, u prvom delu ARKUS lige, slavila.

ŠAMOT - DUBOČICA

SRC “Šumadija” Aranđelovac

Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac), Darsko Stefanović (Zemun).

Sedmerci: Šamot 15 (9), Dubočica 4 (2).

Isključenja: Šamot 14, Dubočica 24 minuta.

ŠAMOT: Preković, Milićević 5, Ranković, Radosavljević 4, Živojinović, Jovanović 5 (2), Kukić, Pavlović, Pavlović, Lomić 10 (6), Milinić 2 (1), Avramović, Živković 2, Stojković, Mitrović, Đorđević.

DUBOČICA: Pešić, Cvetković, Simić 1, Prodanović, Stanković 1, Nikolić 1, Marinković, Nikolić 6, Pavlović 2, Mađar 1, Mitrović 2, Gašić, Radivojević 2, Matović 3 (1), Atanasković 13 (1), Radisavljević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: