Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 19. 3. 2019.

| Sport

Počelo odbrojavanje u Nišu - još 100 dana do Evropskog prvenstva za košarkašice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kosarka,-ep,-nis,-odbrojavanje,-foto-jv-vanja-keser-2
Još 100 dana do Evropskog prvenstva; foto: JV / Vanja Keser

Tačno 100 dana pre početka Evropskog prvenstva za košarkašice u Nišu, Beogradu, Zrenjaninu i Letoniji, postavljen je sat koji odbrojava dane, sate, minute i sekunde do početka nadmetanja. Sat koji je na centralnom gradskom trgu bi, prema rečima predsednika Košarkaškog saveza regiona istočne Srbije Uroša Parlića, trebalo da bude premešten u Gradsku kuću.

kosarka,-ep,-nis,-odbrojavanje,-foto-jv-vanja-keser- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pokrenuo sat koji odbrojava do starta EP-a; foto: JV / Vanja Keser

Niš će ove godine, nakon Kupa Koraća, biti domaćin još jednog značajnog košarkaškog takmičenja. Najbolje košarkašice Starog kontinenta boriće se krajem juna i početkom jula za trofej u Srbiji i Letoniji. Činjenica da je Niš jedan od domaćina raduje gradonačelnika Darka Bulatovića.

Kako u prošlosti, tako i u sadašnjosti, tradicija održavanja velikih takmičenja se nastavlja. Veliki sportski događaji se odigravaju u našem gradu. Zaista, kao grad smo dosta učinili, pripreme oko hale i organizacija idu dobro. Očekujem da sve bude na vreme, kao što smo i obećali. Posebno nas raduje činjenica što će u naš grad doći veliki broj turista iz Italije, Mađarske, Slovenije i Turske i što će grad izgledati još lepše - kaže Bulatović.

kosarka,-ep,-nis,-odbrojavanje,-foto-jv-vanja-keser-1 Razne akcije u centru grada; foto: JV / Vanja Keser

Iz budžeta Grada Niša za organizaciju ove manifestacije najavljeno je 12 miliona dinara, a direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić kaže da će to mnogo značiti za Grad jer je najavljen dolazak oko 1.000 ljudi iz Slovenije, Turske i drugih zemalja.

Svaka manifestacija, naročito sportska, puno znači i za grad i za razvoj turizma. Očekujemo veliki broj navijača i puno zvaničnika Svetske košarkaške federacije. Takođe očekujemo da se sve bude kako smo i planirali prethodnih meseci. Regionalni košarkaški savez istočne Srbije je organizator i očekujemo da uživamo tih sedam dana u vrhunskoj košarci - kaže Parlić.

kosarka,-ep,-nis,-odbrojavanje,-foto-jv-vanja-keser-3 Bulatović: "Značajna manifestacija za Niša"; foto: JV / Vanja Keser

Sat bi, prema Parlićevim rečima, trebalo da bude premešten u Gradsku kuću, a planirane su i akcije odbrojavanja na 30, 20 i 10 dana do starta takmičenja.

Početak odbrojavanja do šampionata doneo je i razna takmičenja za gledaoce, a koš i podloga koji su na Trgu kralja Milana biće tu do 18 sati.

Karte za utakmice Evropskog prvenstva su već u prodaji, a mogu se poručiti preko servisa Tickets.rs.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji. U Nišu će biti igrani mečevi C grupe u kojoj su Mađarska, Turska, Italija i Slovenija, a nadmetanje u grupi biće 27, 28. i 30. juna.

kosarka,-ep,-nis,-odbrojavanje,-foto-jv-vanja-keser-4 U Nišu će igrati Slovenija, Mađarska, Italija i Turska; foto: JV / Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slovenac

    12:34 // 21. 3. 2019.

    Dala baba banku da udje u cirkus, a sad mora dve da izadje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: