Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 1. 8. 2011.

| Sport

Podrška košarkaških klubova za projekat RKSIS-a

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kk sindjelic i kk nis
Košarkaši Sinđelića (zeleni dres) i Niša (beli dres); foto: rksis.rs

NIŠ - Predstavnici pet niških košarkaških klubova jednoglasno su podržali projekat RKSIS-a za formiranje novog košarkaškog kluba koji bi igrao u Prvoj ligi.

Predstavnici OKK Konstantin, KK Niš, OKK Junior, OKK Nibak i KK Eko Basket i Miodrag Radović saglasni su da je neophodno da se objedine svi košarkaški potencijali Niša kao što je predloženo projektom RKSIS, sa ciljem da se formira klub koji će biti pravi nosilac razvoja košarke u ovom delu Srbije i koji će se takmičiti u najvišem rangu takmičenja.

- Svi predstavnici klubova su bili saglasni da se realizuje projekat "Niški superligaš" i da se to prezentuje predstavnicima Grada. Još ove godine je moguće da se izvrši zamena ranga takmičenja i zato je dobro da se iskoristi ta prilika. Ako Grad hoće da podrži, onda će se i ostvariti projekat. Grad će imati mesta u upravi jer će najveći deo prihoda dolaziti iz gradske kase. Takođe, na menadžmentu je da dovede i sponzore. Rok je sredina avgusta kada to mora da se završi - rekao je Dušan Projović, generalni sekretar RKSIS-a.

Kako se navodi u projektu RKSIS-a, novi klub treba da dobije novo ime koje ne vuče koren iz imena bilo kog postojećeg kluba.

- Ime bilo izabrano u saglasnosti sa predstavnicima Grada i to bismo morali što pre da uradimo. Nadam se da će Grad prepoznati dobru ideju i da ćemo realizovati prijekat. Važna je napomena da se ostali niški klubovi neće ugasiti, radiće sa mlađim kategorijama - dodao je Projović.

Sastanak je sazvao presednik RKSIS-a Zoran Živković.

 
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Komsija sa Starog groblja

    19:41 // 5. 8. 2011.

    KK Radnicki Nis i tacka!!

  • Radnicki i nista vise!

    15:43 // 2. 8. 2011.

    KK Radnicki Nis i nista vise!

  • nišlija

    13:17 // 2. 8. 2011.

    Kakav crni Radnički, batalite više ta komunistička imena klubova...Udarnik, Radnički, Rudar, Železničar, Proleter.....itd

    Osim toga, kako FK radnički stoji bolje da ne baxuziramo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: