Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 7. 11. 2021.

| Sport

Poraz Zdravlja na gostovanju u Vršcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Šansu za pobedu Leskovačani će imati več u sredu od 18 sati; Ilustracija; foto: M. M.

Leskovački košarkaši nisu uspeli da zabeleže još jedan trijumf na gosotvanjima, pošto su u Vršcu poraženi rezultatom 73:57 (21:21, 17:12, 17:12, 18:12). To je bio četrvrti poraz Zdravlja ove sezone, a uz tri pobede, trenutno se nalaze na deobi 10. mesta.

Ekipa Vršca je sve svoje dosadašnje pobede zabeležila na domaćem terenu, pa su i pre meča bili blagi favoriti. ”Farmaceuti” su parirali u prvoj četvrtini, koja je završena nerešeno 21:21. I tokom drugog perioda, izabranici Lazara Spasića su uspevali da se održe i da na poluvreme odu sa zaostatkom od 5 poena (38:33). Plejmejker domaćih Nikolić bio je nezaustavljiv za odbranu Leskovčana u prvom delu, a na kraju će se ispostaviti da je on sa 23 poena bio najefikasniji igrač meča.

Ključnu seriju za pobedu igrači, koje sa klupe predvodi Vladimir Đokić, napravili su na kraju treće i početkom četvrte četvrtine, kada su postigli 12 uzastopnih koševa i na taj način rešili pitanje pobednika (61:47). Pred sam kraj meča domaći su poveli i sa 20 poena, ali su na kraju Leskovčani poraženi rezultatom 73:57.

Opet su košarkaši Zdravlja muke mučili sa organizacijom napada - 18 izgubljenih lopti, ali i sa procentima šuta, pogotovo za tri poena, jer su iz 17 pokušaja van linije 6,75 bili precizni samo 4 puta. Dvocifreni su bili samo Đorđević i Hadson sa po 11 poena, dok su svi ostali opet bili ispod proseka.

Nemaju košarkaši Zdravlja mnogo vremena za odmor, jer ih već u sredu u Leskovcu od 18 sati čeka utakmica 8. kola i meč sa ekipom Slobode iz Užica, koja je trenutno prva na tabeli sa skorom 6-1.

7. kolo Košarkašle lige Srbije: Vršac – Zdravlje 73:57 (21:21, 17:12, 17:12, 18:12);

Dvorana: Centar Milenijum;

Sudije: Jevtović, Tomić, Sedlar;

Vršac: Radovanović, Dukić, L. Jovanović 4 (7 skokova), S. Jovanović 10, Agoč 2, Ilić 13, Dimić 5, Milić, Jeković 5 (7 skokova), Tejić 11, Majstorović, Nikolić 23;


Zdravlje: Cekić, Stojković, Hadson 11, Petković 4, Đorđević 11, Radivojević 8, Stamenković 6, Stajić, Jovanović 4 (8 skokova), Vujasinović 2, Blekvel 6, Bjelak 5,

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: