Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 3. 3. 2022.

| Sport

Poraz Zdravlja u Pančevu, Tamiš u poslednjoj četvrtini slomio otpor Leskovčana

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Leskovčani na skoru od 12 pobeda i poraza; foto: KK Zdravlje

Nisu uspeli košarkaši Zdravlja do dođu do pobede u zaostaloj utakmici 21. kola Košarkaške lige Srbije, pošto su na gosotovanju u Pančevu od ekipe Tamiša poraženi sa 83:74 (20:14, 11:20, 23:22, 29:18). Meč je rešen tek u poslednjoj četvrtini koju je domaća ekipa ubedljivo rešila u svoju korist i nanela Leskovčanima 12. poraz u prvenstvu.

Iako ”Farmaceuti” nisu baš dobro započeli meč, početkom druge četvrtine napravili su seriji 10:0 (27:22) i stekli prednost koju su uspeli da održe do kraja prvog dela (34:31). U trećem periodi meč je bio izjednačen, što je pokazivao i rezultat s obzirom na to da su ekipe bile u potpunom egalu (56:54).

Izabranici Lazara Spasića su posustali u poslednjem periodu što je domaći tim iskoristio. Izgubljene lopte, nesportski prekršaji doprineli su da se nervoza uvuče u tim Zdravlja, pa je prednost Tamiša na 5 minuta do kraja bila dvocifrena (77:67). Leskovčani nisu uhvatili priključak, iako su imali svoje šanse, pa su Pančevci priveli meč kraju i došli do izuzetno bitne pobede u borbi za opstanak (83:74).

Ekipa iz Leskovca opet je na poravnatom skoru pobeda i poraza, po 12, a već u subotu ih očekuje još jedno teško gostovanje. Njihov naredni rival biće ekipa Zlatibora koja je do sada doživela svega 5 poraza, a jedan od njih bio je i u leskovačkoj Hali sportova. Utakmica u Čajetini igra se 5. marta od 18 sati.

Košarkaška liga Srbije 21. kolo: Tamiš - Zdravlje 83:74 (20:14, 11:20, 23:22, 29:18)

Dvorana: Hala sportova Strelište;

Sudije: Jevtović, Sedlar, Marković;

Tamiš: Vidić, Solomun, Lugić 19, Hardi 22, Radović 5, Šinik 2, Todorović 15, Kovačević, Smiljanić 3, Ostojić, Terzić 6, Đorđević 11;

Zdravlje: Cekić, Stojković, D. Jović 16, Petković 9, Đorđević 15, Radivojević 2, Stamneković 6, Stajić, Jovanović 4, M. Jović 12, Stojanović 5, Blekvel 5;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: