Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 9. 3. 2020.

| Sport

Poraz od Proletera komplikuje Dubočici plasman u plej-of

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
proleter dubočica
Leskovčani trenutno 5. na tabeli, foto: ARKUS liga

Iako su u najavama isticali da su očekivali pobedu, rukometaši Dubočice iz Leskovca nisu uspeli da se izbore za poene u Zrenjaninu. Bolji je u meču 20. kola ARKUS lige bio pretposlednji Proleter (35:30), a ovim porazom Leskovčani su ponovo ispali iz društva koje vodi u plej-of i, da bi se našli među četiri najbolje ekipe, moraće dobro da se pomuče u poslednja dva kola.

Početna dva minuta prošla su bez golova, a prvi pogodak zabeležio je igrač Dubočice Radivojević. Iako su imali dobar start, Leskovčani su u naredna 2 minuta primili 3 gola, a plus 5 domaćin je imao već u 11. minutu (7:2).

Pokušavali su da uzvrate golovima igrači Dubočice, u 26. minutu imali samo gol zaostatka (13:12), ali bolji su bili domaćini koji su na poluvreme otišli sa 4 gola prednosti (17:13).

Smanjili su razliku na početku drugog poluvremena igrači Dubočice, ali je uzvraćala ekipa Proletera. Ponovo su na gol zaostataka Leskovčani došli u 35. minutu (20:19), ali do kraja utakmice nisu uspeli da preuzmu vođstvo.

Šansu da preokrenu imali su Leskovčani u 35. i 37. minutu, ali nisu dali mrežu igrači Proletera. Tri minuta pre kraja Dubočica nije zabeležila pogodak, a gol Mađara u poslednjim sekundama nije značajno promenio rezultat (35:30).

Ovim porazom Leskovčani su pali na tabeli, trenutno su 5, van ekipe koja vodi u plej-of i da bi se vratili moraće u narednom kolu na svom terenu da savladaju Novi Pazar sa više od 10 golova razlike.

Dubočica ima još jednu priliku da obezbedi plej-of, a to je da pobedi Pazar bilo kakvom razlikom i da izbori makar bod poritv Spartaka u Subotici.

PROLETER - DUBOČICA 35:30 (17:13)

“Kristalna dvorana”

Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković (Beograd)

Sedmerci: Proleter 2 (2),  Dubočica 2 (1)

Isključenja: Proleter 12, Dubočica 4 minuta

PROLETER: Šaru, Pešić, Elezović 3, Todorov, Gaćinović M, Gaćinović A. 8 (1), Rnić 6, Terzić S. 5, Terzić F, Krivošija 3, Mirić 2 (1), Džamić 5, Kanižaj 4, Radović, Karlaš, Knežević

DUBOČICA: Pešić, Cvetković 3, Simić 6, Stanković, Đurić, Nikolić 5, Marinković, Denić, Mađar 6, Mitić, Radivojević 2, Džunić, Atanasković 8, Radisavljević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: