Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 26. 2. 2021.

| Sport

Posao gradnje novog stadiona u Leskovcu dobila novosadska firma "GAT"

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Novosadska firma GAT gradi stadion u Leskovcu; foto: grad Leskovac

Nakon zatvaranja zajedničke ponude za izgradnju stadiona u Leskovcu, iz Kancelarije za javna ulaganja potvrdili su Južnim vestima da je na tenderu najbolju ponudu dala grupa ponuđača koju predvodi firma GAT iz Novog Sada koja će i izvoditi radove na stadionu "Dubočica“.

Pored konzorcijuma na čijem je čelu novosadska firma, u konkurenciji za izgradnju stadiona u Leskovcu su bile i dve firme iz Beograda - M Enterijer gradnja i Energoprojekt.

Iako je zahtev za zaštitu prava ponuđača na odluku o dodeli ugovora podneo M Enterijer gradnja 25. decembra, od toga su odustali 11. februara, pa je sklopljen ugovor sa izabranim izvođačem radova.

Ugovor o nabavci usluga izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i usluga izrade projekta za gradski stadion "Dubočica“ zaključen je sa firmom GAT iz Novog Sada - kažu iz Kancelarije za javna ulaganja.

Ipak, datum početka radova još je nepoznat, a prema Ugovoru, izvođači nakon potpisivanja ugovora najpre treba da budu uvedeni u posao, nakon čega bi ubrzo trebali da počnu i radovi.

Novosadski GAT inače predstavlja konzorcijum 10 firmi, a kako je pisao CINS, ta firma se u novembru 2015. susrela sa policijom i pravosuđem, pošto je protiv direktora te firme podneta krivična prijava zbog sumnje da je ponudu za javnu nabavku zasnovao na lažnim podacima .

Takođe, ova firma je poznata i Vranjancima, pošto je u avgustu 2020. godine dobila poverenje da gradi bolnicu u ovom gradu.

Od ranije je poznato da će stadion biti građen u 3 faze i da će za prvu biti izdvojeno oko 2,4 milijarde dinara - prva će biti izgradnja stadiona sa parkingom, zatim sledi gradnja sportskog objekta uslužnog karaktera na severnoj strani, dok treća podrazumeva izgradnju sportskog objekta sa pratećim administrativnim i edukativnim sadržajem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sreten

    11:55 // 27. 2. 2021.

    Za te pare sto daju "bacaju"sa gradnju stadiona a kasnije I golf terena,mogli su kompletno da srede puteve i kanalizaciju u prigradckim naseja I selima u okolinu leskovca,sto bi to mnogo vise znacilo i bilo od koristi ljudima, nego ove gluposti...

  • Filozof

    18:11 // 26. 2. 2021.

    ... dakle GAT sa sedistem u Rotkvariji gradi stadion u Paprikariji na kome bice obelezen novi Dan Mladosti 5. Marta u cast Predsednika stranke.

  • Pera

    14:51 // 26. 2. 2021.

    Mene brine stadion cair kog su pre nekoliko godina renovirali a izgleda kao ruglo kada se prodje pored njega.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: