Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 31. 10. 2020.

| Sport

Posle velike borbe leskovačka Dubočica slavila nad Dinamom iz Pančeva

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
dubočica kikinda
Dobrom igrom Dubočica slavila u derbiju; foto: Bojana Stamenković

U derbiju petog kola B grupe ARKUS lige rukometaši leskovačke Dubočice pobedili su na svom terenu Dinamo iz Pančeva rezultatom 25:23 (12:12), čime su preuzeli lidersku poziciju bar do nedelje uveče. Tokom poslednja četiri minuta meča, tokom kog su uglavnom Leskovčani jurili rezultat, gosti iz Banata nisu dali gol, pa je Dubočica golovima Matovića i Atanaskovića osigurala četvrtu pobedu.

Velikom borbom i zalaganjem ostvarili su leskovački rukometaši ono što su planirali - upisali su četvrtu pobedu u sezoni, a treću na svom terenu. Dinamo je većinom meča vodio, domaći igrači su jurili rezultat, ali i uspeli da ga stignu u poslednjim minutima pošto tokom poslednja četiri minuta nisu primili gol, a dali dva za pobedu i prvo mesto A grupe bar do nedelje uveče.

Dubočica je povela golom Nikole Matovića, koji je upisao ukupno 10 pogodaka, ali je Dinamo preokrenuo za vođstvo od 3:1. Vodili su gosti, a do novog izjednačenja leskovačka ekipa je stigla u 20. minutu (10:10), ali su uzvratili igrači Dinama sa dva uzastopna gola. Odgovor je stigao od Matovića i Radovića za 12:12 na kraju prvog poluvremena.

Atanasković i Radović su na početku drugog poluvremena doneli prednost Dubočici od 14:12, ali serijom 3:0 Dinamo je preuzeo prednost (16:15) u 39. minutu. U 43. minutu gosti su vodili sa 19:17, ali dobrom igrom domaćini su izjednačili (19:19), a ubrzo i poveli. U samom finišu meča, sigurna odbrana donela je prevagu Leskovčanima koji su upisali četvrtu pobedu u sezoni.

U narednom kolu, koje je posle 10-dnevne pauze, Leskovčani igraju u Beogradu protiv Partizana.

DUBOČICA - DINAMO 25:23 (12:12)

Leskovac, SRC "Dubočica".

Bez gledalaca.

Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin).

Sedmerci: Dubočica 4 (3), Dinamo 6 (5).

Isključenja: Dubočica 8 minuta, Dinamo 10.

DUBOČICA: Gašić, Cvetković 2, Simić, Stanković, Nikolić, Radulović, Marinković, Džunić, Pavlović, Mađar, Erić 1, Mitrović 1, Zlatanović, Matović 10, Atanasković 6 (1), Radović 5 (2).

DINAMO: Ivančević, Pavlović 2, Šotić 7 (4), Kovačević, Stanić, Perić, M. Pavlović, L. Pavlović, Tonić, Golubović 4, Kostadinović 2 (1), Milunović 1, Vučković 5, Radovanović, Mitrović 2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: