Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 19. 5. 2021.

| Sport

Poslednje kolo PLS - Dinamo dočekuje Loznicu, Radnički i Dubočica u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal lopta KOSTA
Kraj sezone; foto: A. Kostić

Utakmicama 34. kola stavlja se tačka na ovu sezonu Prve lige Srbije, a kako su sve ekipe sa juga već ispale, utakmice neće imati rezultatski značaj. Dinamo iz Vranja dočekuje Loznicu, dok će se u Pirotu sastati Radnički i Dubočica iz Leskovca. Obe utakmice počinju u 17 sati.

Liga ove sezone broji 18 ekipa, a novom reorganizacijom će naredne sezone imati 14, pa čak 8 ekipa ispada. Kolo pred kraj stvari na tabeli su jasne, pa će se u sezoni 2021/2022 svi "južnjaci" takmičiti u Srpskoj ligi Istok, a ukoliko niški Radnički sačuva superligaški status, Prva liga naredne sezone neće imati ekipa sa juga zemlje.

Dinamo je u finiš sezone ušao sa najvećim šansama da ostane prvoligaš, ali izgubljeni mečevi protiv ausajdera Sloge i Zemuna, ali i napuštanje terena u prošlom kolu su ih poslali, najmanje, jedan rang niže.

U poslednjem kolu dočekuju Loznicu koja se nalazi u sredini tabele, nije ugrožena za opstanak, a nema ni šanse za promociju u Superligu.

Pomoćni trener Nikola Stojanović kaže klub želi da se pobedom oproste od sezone.

Pokušaćemo da se vratimo normali. Mene interesuje da su igrači spremni i da pobedimo sledeću utakmicu. Nema rezultatski značaj, ekipa Loznice je dobra ekipa, igrali smo 3:3 u prvoj utakmici. Želeo bi da pobedi bolji, zbog sebe, kluba i navijača da se oprostimo pobedom - kaže Stojanović.

U Pirotu takođe žele da se od turbulentne sezone u kojoj su promenili nekoliko trenera takođe oproste pobedom.

Šef stručnog štaba Dragan Perišić kaže da nakon pobede u Pančevu, žele da pobede i goste iz Leskovca, jer kako kaže, pamti se i poslednja utakmica u sezoni.

Pobeda u Pančevu mi je veoma draga s obzirom da smo se za nju spremali cele nedelje. Uspeli smo, napokon, da i mi damo gol u 89. minutu. Želimo da sutra pobedimo, da se završi prvenstvo pozitivnom energijom i da vidimo šta će biti dalje. Nije isto kad se pobedi ili izgubi. Cela sezona nije bila nimalo laka. Bio je to veliki pritisak za igrače, jer mi nemamo mnogo iskusnih igrača koji ne gledaju tabelu nego idu od utakmice u utakmicu - kaže Perišić.

Dubočica takođe želi pobedom da završi sezonu i da u međusobnom susretu sa Piroćancima eventualnom pobedom bude najuspešnja ekipa sa juga.

Utakmice u Vranju i Pirotu počinju od 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: