Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 27. 5. 2019.

| Sport

Predsednik Dinama krivi Tončeva za ispadanje iz Superlige, Tončev najavljuje tužbe

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Dragan Antić Novica Tončev
Pljušte optužbe nakon povratka Dinama u prvoligaško društvo; foto: Vanja Keser/JV

Fudbalski klub Dinamo završio je učešće u Superligi već u svojoj debitantskoj sezoni, a predsednik vranjskog kluba Dragan Antić tvrdi da je u pitanju velika napravda, te da im je predsednik Fudbalskog saveza regiona istok Novica Tončev “radio o glavi” delegiranjem sudija. Prvi čovek regiona zbog ovakavih optužbi najavljuje tužbu disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije, ali i sudu.

Po viđenju Antića, problematično je bilo suđenje u prvom meču baraža za popunu Superlige, koji je Dinamo izgubio sa 3:0 od Inđije, pa ni pobeda od 2:0 u drugoj utakmici nije mogla da ga spasi ispadanja. Sem nje, on Novicu Tončeva optužuje i za suđenje na mečevima sa surduličkim Radnikom, klubom čiji je predsednik Tončevljev sin Stanislav.

Ovo što nam se desilo je nepravda, radili su nam o glavi predsednik Istoka Novica Tončev i pojedinci, direktno su nas izbacili iz Lige. To srpski fudbal ne sme da dozvoli, da se tako radi danas, zato što nas mrze da nas izbace iz Lige. Oni imaju kompleks od Vranja. Oni mrze Vranje. Ovo je drugi ili treći put da izbacuju Vranje. Direktni su krivci - revoltiran je Antić.

VAK-3757 Antić optužuje porodicu Tončev za prvoligaški status Dinama; foto: Vanja KeserNovica Tončev pak smatra da Dinamo i Vranje zaslužuju najbolji stadion u Srbiji, kao i Superligu, ali bez Antića na njegovom čelu. Poziva i Grad da preispita kadrovska rešenja u Dinamu, a sam klub da analizira sopstvene greške. Navodi i da je razlog napada na njegovu porodicu to što će Antić sada ostati bez pozamašne plate.

Sportska javnost zna da smo mu dali stadion i celu infrastrukturu za nula dinara, a jedino nisam mogao da mu vodim klub i da igram za Dinamo (…) Optužbe da sam krivac za ispadanje iz Lige moraće da dokaže pred disciplinskim organima FSS i na sudu, jer sam odmah advokata ovlastio da podnese tužbu. Pošto će Recko sada imati više slobodnog vremena, može da dođe u FK Radnik na besplatne časove fudbala - priča Tončev.

Inače, veliki broj optužbi i uvreda "poleteo" je sa obe strane u ovoj raspravi. Ipak, redakcija Južnih vesti rešila je da iz etičkih razloga ove navode ne prenosi.


Skupština odlučuje o sudbini kluba

Iako je nakon ispadanja iz Superlige Dragan Antić govorio o potpuno ekstremnom potezu u vidu gašenja Dinama, za Južne vesti kaže da će o sudbini kluba odlučiti njegova Skupština. Sutra uveče održaće se Upravni odbor, najavljuje, koji će potom zakazati i Skupštinu kluba.

Ova odluka podstaknuta je time što su, kaže Antić, ljudi iz kluba potrošili na njega vreme, novac i živce, a sve to bez ikakvog razloga, jer se znalo kakav će ishod da bude.

Da li uopšte treba da trošimo pare građana i naše pare? Da dajemo naše nerve, živote, vreme da gubimo i da se stresiramo, da se razbolimo, kada znamo završnica kakva je - pita se čelnik Dinama.

O postapokaliptičnoj atmosferi u Dinamu svedoči i viđenje popularnog Recka o ispadanju iz Superlige, kao o tragediji srpskog fudbala.

Mi nemamo para da se takmičimo. Grad nas ne podržava, ovo što smo davali dao nam je Vučić, još jednom da mu se znahvalim, da nam nije dao ne bismo mogli da izguramo celu sezonu. I naših para smo dosta dali, dosta smo krvarili za ovaj klub, mislim da je ovo tragedija za srpski fudbal i da je umro srpski fudbal juče u Vranju - rekao je Antić.


Najproblematičnija utakmica u Inđiji

Iako su tokom većeg dela prvenstva Vranjanci tavorili na začelju tabele, u završnici plej-auta vezali su 3 pobede i domogli se baraža za popunu Superlige. U prvom meču Inđija je slavila sa 3:0, pa trijumf od 2:0 iz Vranja nije bio dovoljan Dinamu za opstanak. Upravo tu prvu utakmicu Antić vidi kao problematičnu.

Ispali smo već u Inđiji, gde su nam namestili sudiju koji se oprašta, koji je svirao u 3. minutu penal, pa prvi put u istoriji otkad se igra fudbal u Srbiji, vraća penal, to je bilo drugo i da tri kartona i znate odmah koliko je sati. Jeste da smo mi igrali loše, za to nema opravadanja. Na kraju drugog poluvremena dao je čist crveni karton bez ikakvog razloga. Ako su se fudbaleri psovali, trebalo je obojici da da kartone - pojašnjava nezadovoljstvo Antić.

Podsetimo, odmah po završetku drugog meča baraža pomoćni trener Vranjanaca Radmilo Jovanović rekao je da su za ovo ispadanje krive komšije iz Surduličkog Radnika, na čijem je stadionu Dinamo provodio svoja domaćinstva sve do završnice prvenstva, kada su uredili stadion "Jumko" prema propozicijama Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    21:41 // 27. 5. 2019.

    Opa,puce tikva!Ako,dobro je to ,samo se glozite,mala bara,mnogo krokodila!

  • Nišlija

    20:18 // 27. 5. 2019.

    Ovaj Recko je komedija od čoveka, pa Dinamo u prvoj utakmici nije mogo da se sastavi razbila ih je Inđija, penal bio čist ko suza za Inđiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: