Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 20. 3. 2023.

| Sport

Pregled Srpske lige istok: Dubočica čuva vrh

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Lopta fudbal ilustracija
Dubočica čuva vrh; foto: Jelena Mišić

Petom pobedom u nizu, 13. u sezoni, fudbaleri Dubočice iz Leskovca zadržali su prvu poziciju na tabeli Srpske lige istok. U 18. kolu trećeg ranga Leskovčani su bili bolji od Pčinje iz Trgovišta, dok je drugoplasirani Radnički iz Pirota, koji ima isti broj bodova (43), savladao imenjaka iz Svilajnca. Ekipa iz Niša i okoline imale su različit učinak - Brzi Brod je slavio Budućnost iz Popovca rezmirala, a Car Konstantin pretrpeo 17. poraz.

Dubočica je slavila na svom terenu sa 2:0 protiv Pčinje iz Trgovišta i sa 43 boda i gol-razlikom 50:14 zauzima prvo mesto na tabeli Srpske lige istok.

Piroćanci su upisali 14. pobedu pošto su sa 2:1 savladali Radnički iz Svilajnca, a trećeplasirana Budućnost iz Popovca odigrala je nerešeno (0:0) sa Dunavom iz Prahova. Popovčani sada imaju 8 bodova manje od vodećeg dua, a u narednom kolu ih čeka duel sa Carom Konstantinom na Bubnju.

Od ekipa sa juga pobede su upisali Brzi Brod koji je sa 2:1 savladao Meševo na svom terenu, kao i Topličanin koji je u Prokuplju slavio rezultatom 1:0 nad Jedinstvom iz Paraćina.

Vlasina iz Vlasotinca je poražena u gostima od Jagodine rezultatom 3:1, dok je najteži poraz pretrpeo Car Konstantin koji je izgubio sa 4:1 od Timoka u Zaječaru. Nišlije sa Bubnja imaju i dalje samo jedan bod i poslednji su na tabeli.

U narednom kolu Brzi Brod dočekuje pirotski Radnički, a Vlasina ekipu Radničkog iz Svilajnca. Topličanin igra u Prahovu sa Dunavom, a Dubočica u Knjaževcu sa Timočaninom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PUTKO

    09:59 // 25. 3. 2023.

    Zna se ko ih čuva na vrh.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: