Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 28. 9. 2022.

| Sport

Privršava se stadion u Leskovcu, 60 miliona dinara za sređivanje ulica oko stadiona

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20220928_124317
Najveći deo radova trebalo bi da bude završen do kraja godine; foto: M. M.

Početkom jula prošle godine u Leskovcu je počela gradnja novog stadiona, a 15 meseci kasnije radovi, po rečima predstavnika firme GAT, idu planiranom dinamikom, uz najavu da bi najveći deo trebalo da bude završen do kraja godine. Optimista što se tiče rokova za završetak stadiona je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je najavio da će Grad uložiti 60 miliona dinara u sređivanje okolnih ulica koje vode do stadiona.

Grejanje terena i postavljanje krova na svim tribinama na leskovačkom stadionu privodi se kraju, a u narednih 10 dana, kako kaže predstavnik firme GAT koja izvodi radove, očekuje se da bude postavljena i trava, što bi značilo da su radovi oko samog terena završeni.

Radimo na izradi reflektorskog osvetljenja, rade se unutrašnji radovi, zatvara se krovna konstrukcija koja pokriva tribine, tako da očekujemo da najveći deo, ukoliko nas vreme posluži, bude završen do decembra. Što se tiče samog terena, urađena je drenaža, postavljeni grejači, ostalo je da bude postavljena trava. Radi se hidroizolacija na tribinama, što je neophodno kako bi bile postavljene stolice - kažu iz GAT-a.

20220928_123657 U narednih 10 dana očekuje se postavljanje travnte podloge; foto: M. M.Ističu i da će stadion, koji će imati 8.136 sedećih mesta, biti priključen na elektromrežu, kao i da ima najsavremeniju trafo-stanicu, sa dva dizel agregata kao rezervno napajanje.

Takođe, novi stadion, vredan 2,4 milijarde dinara, će imati i komercijalni deo sa lokalima, koji će biti otvoren za sve posetioce.

Sledi, ako se ne varam, i izrada parking prostora. Stadion će imati 4 ulaza, po najsvaremenijim UEFA standardima. Tu će biti i komercijalni deo i to na prvom spratu zapadne strane sa lokalima i tu će ljudi moći da ulaze nezavisno od utakmice. Dakle za vreme utakmice biće postavljene barijere i u ograđeni prostor moći će da uđu samo gledaoci sa kartama, a ostatak će biti slobodno zona - najavljuju izvođači radova.


Za uređenje prilaza stadionu iz gradske kase 60 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je već nekoliko puta isticao da se nada da će kompletni radovi biti završeni pre marta naredne godine, kada je rok za završetak, a sada najavljuje i da će Grad uložiti 60 miliona dinara za uređenje ulica koje će voditi do stadiona. 20220928_124357 Na zapadnoj tribini stadiona i komercijalni deo sa lokalima; foto: M. M.

U toku je priprema projektne dokumentacije za izgradnju nove pristupne saobraćajnice uz sam satadion i vrednost tih radova će biti 60 miliona dinara. To će biti ulica pored Parka kralja Petra i ona koja izlazi na put ka Vlasotincu, tako da ćemo taj prostor oplemeniti i napraviti još jedan prilaz stadionu - rekao je Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca ponovio je i da će brigu o stadionu voditi zasebno javno preduzeće koje će biti formirano, a preme nezvaničnim informacijama, na direktorsko mesto bi trebalo da bude postavljen sadašnji gradski većnik za sport Aleksandar Pejčić.

Podsetimo, rušenjem ograde 10. marta prošle godine zvanično se počelo sa radovima, a jedini problem tokom dosadašnje gradnje bio je sa dovodom vode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dušica

    11:10 // 1. 10. 2022.

    Super izgleda!Koliko god kritika pojedinci upućivali meni je zaista drago sto unašem gradu postoji ovakav stadion koji cwmo sigurna sam svi posecivati.

  • Marta

    06:10 // 1. 10. 2022.

    Igleda svetski a naše!

  • Aleksandar

    18:32 // 30. 9. 2022.

    Stadion će biti fenomenalan.
    Jedva čekam da idem na otvaranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: