Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 23. 10. 2021.

| Sport

Promašena slobodna bacanja koštala Zdravlje pobede, utakmicu obeležio prekid zbog nestanka struje

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
I drugi poraz pred svojim navijačima: foto: M. M

Ni iz drugog pokušaja košarkaši Zdravlja nisu uspeli da upišu pobedu pred svojim navijačima, jer je u 4. kolu KLS-a novosadska Vojvodina u SRC ”Dubočica” slavila rezultatom 60:57 (11:15, 25:18, 14:9, 10:15). Imali su ”Farmaceuti” svoje šanse da dođu do trećeg trijumfa, ali su promašili čak polovinu izvedenih slobodnih bacanja.

Baš kao što krajnji rezultat potvrđuje, bila je to tvrda utakmica sa dosta promašaja, ali je na parketu viđena velika borba. Prva četvrtina pripala je Leskovčanima koji su krenuli sa dobrim šutem za tri (15:11). Nastavili su da šutiraju i pogađaju domaći van linije 6,75, pa su sredinom druge deonice poveli sa 28:20.

Pronašli su i igrači Vojvodine rešenja u napadu i uspeli da stignu na samo jedan poen zaostatka (30:29). I onda situacija koja se retko viđa, u leskovačkoj ”Hali sportova” nestala je struja, pa je usledio 30-minutni prekid utakmice. Kada je utakmica nastavljena domaći su loše izgledali na terenu, što je učesnik ABA 2 lige iskoristio da vrati rezultat u svoju korist (36:33).

KK Zdravlje Domaći pogodili samo polovinu šuteva sa linije penala; foto: M. M.Sa lošom igrom nastavili su i drugom poluvremenu izabranici Lazara Spasića. Ne baš sjajna organizacija napada, izgubljene lopte a na sve to su dodali i 7 promašenih slobodnih bacanja u nizu.

Na sreću Leskovčana ni gosti nisu baš bili na svom nivou u trećem perodu, pa su uspeli da naprave razliku od 8 poena (50:42). Odličnom odbranom, pre svega, ”Farmaceuti” nisu dozvolili svom protivniku da postigne poene sve do tri minuta pre kraja utakmice, a sa 9 vezanih poena uspeli su opet da povedu (51:50).

Nastavili su košarkaši Zdravlja sa agresivnom odbranom što je na liniju penala poslalo Gaćešu, koji sva četiri puta bio siguran. Istom merom uzvratio je i centar Đorđević na drugoj strani, te se u poslednjuh 30 sekundi ušlo sa nerešenim rezultatom (55:55). Zatrežio je tajm-aut legendarni trener Vojvodine Miroslav Nikolić, nacrtao akciju, a iskusni Ljubičić je pogodio za tri poena. Nisu prepuštali gosti ništa slučaju i faulirali su Vujasinovića koji je promašio oba bacanja, što je bio znak da Zdravlje neće uspeti da slavi pred svojim navijačima (60:57).

Posle četiri utakmice povratnici u KLS imaju skor od dve pobede i poraza, a već u sredu ponovo će put Beograda, gde će biti gosti Dinamika.

4. kolo Košarkaške lige Srbije: Zdravlje - Vojvodina 57:60 (15:11, 18:25, 9:14, 15:10)

Dvorana; SRC Dubočica

Sudije: Jevtović, Ćalić, Živković;

Zdravlje: Cekić, Stojković (4 asistencije), Jović 10 (6 skokova), Hadson 10, Petković 7, Đorđević 8, Radivojević 6, Stamenković 10, Jovanović, Vujasinović 3, Blekvel, Bjelak 3;

Vojvodina: Kočić 6, Banjac, Beslać 8, Marić, Gaćeša 14, Bjelica 3, Mirotić 2, Vukićević, Rakićević 11, Vučetić 3, Nil 2, Ljubičić 11 (6 skokova, 4 asistencije);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: