Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 24. 9. 2018.

| Sport

Promocija sporta i zdravog života ove nedelje u Medijani

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Sportfest-Medijana-2--A.-N.
Mladi će se takmičiti u nekoliko sportova; foto: A. N.

Oko 700 učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola koji žive u niškoj Opštini Medijana, kako najavljuju, učetvovaće na "Medijana sport festu" koji traje do 28. septembra na terenima Osnovne škole "Dušan Radović". Promoter manifestacije je kik-bokser Novak Radulović, a cilj manifestacije je promocija sporta i zdravog života među omladinom.

"Medijana sport fest" trajaće tokom cele nedelje, svakog dana od 17 do 21 sat, a predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da je cilj promocija sporta, sklanjanje dece sa ulice i ukazivanje na značaj zdravog načina života.

Učenici dosta vremena provode u školskim klupama. Ovo je jedan od načina da osete sportski i takmičarski duh. Nije toliko važno da li će se kasnije profesionalno baviti nekim sportom, mnogo je važnije da sport bude deo njihovih života, amaterski i shodno vremenu koje im druge obaveze dozvoljavaju - naveo je Kocić.

Promoter će biti niški kik-bokser Novak Radulović, dodaju organizatori, koji će kao uspešan sportista dati primer učenicima i družiće se sa mladima tokom takmičenja.

Novina je što će se uključiti i sportski klubovi sa teritorije Medijane, a njihovi članovi će tokom trajanja manifestacije pokazivati učenicima sportske veštine.

Klubovi će najboljima dodeliti i učlanjenje bez nadoknade za određeni vremenski period i tako na svoj način promovisati prednosti i značaj sporta - navode organizatori.

Takmičari će se nadmetati u malom fudbalu, odbojci, rukometu, atletici i basketu, a u organizaciji učestvuje i niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Odred izviđača "Vožd Karađorđe".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: