Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 22. 3. 2021.

| Sport

Prva liga: Dinamo u poslednjem minutu do pobede protiv Radničkog, Dubočica sigurna u Nišu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
prva liga
Dinamo nakon preokreta savladao Radnički; ilustracija; foto: Lj. F.

U derbiju juga Srbije u 22. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri vranjskog Dinama savladali su pirotski Radnički sa 3:2 (0:1), dok su fudbaleri Dubočice pobedli Zemun sa 3:1 (2:1).

Uzbudljiv meč viđen viđen je na stadionu "Jumko" gde su Vranjanci golom u 97. minuta, nakon velikog preokreta došli do veoma značajna tri boda koja ih ostavljaju sa šansama za opstanak u Prvoj ligi.

Propuštili su domaći dobru šansu na samom početku utakmice i ekspresno su za to kažnjeni - nakon auta i udarca sa oko 20 metara Milošević je doneo prednost Piroćancima.

Tokom celog prvog poluvremena Dinamo je bio bolja ekipa, imao veliki broj šansi i udarca sa distance, ali promašaji i golman Dokić su kumovali da mreža gostiju ostane mirna.

Sličan meč viđen je i u nastavku, a već u 54. minuta nakon lepe akcije Tolić povećava rezultat na 2:0. Nekoliko minuta kasnije, nakon kontre napadač Radničkog je propustio izglednu šansu da reši meč kada je sa centra igrališta išao sam prema golu, ali mu je u odsudnom trenutnu ponestala snaga, pa je uz pomoć igrača gostiju koji su ga sustigli, šut završio pored stative.

Odmah su gosti kažnjeni za to - u 59. minuta Tumbas je glavom nakon kornera smanjio na 2:1, pa je to dalo dodatni impuls domaćim igračima i do kraja susreta se gotovo igralo pred golom Radničkog.

Propustili su brojne šanse igrači Dinama, ali su ipak došli do izjednačenja u 87. minutu kada je Oikonomikos iz slobodnog udarca savladao do tada sigurnog Dojkića - udarac u golmanovu stranu, a lopta mu je neshavtljivo prošla "kroz" ruke.

Kada se činilo da je to konačan rezultat, duboko u nadoknadi vremena, bukvalno u poslednjim sekundama meča, nakon centaršuta Lazović je sproveo loptu u mrežu za veliko slavlje domaćina.


Pobeda Dubočice na Čairu

Do veoma značajne pobede u borbi za opstanak došli su i fudbaleri Dubočice koji su u Nišu, na stadionu "Čair" savladali Zemunce nakon bolje igre tokom celog meča.

Lazar Marković načeo je mrežu gostiju u 26. minuta, a već u 38. bilo je 2:0 na semaforu. Ipak, gosti su se vratili u meč golom Mijailovića u 42. minuta, što je i bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Brojne šanse promašila je Dubočica u nastavku, a golom Markovića u 88. minutu krunisali su bolju igru.

Inače, zbog rušenja Gradskog stadiona u Leskovcu, utakmica je odigrana na niškom stadionu.

Nakon 22. kola Dubočica se nalazi na 12. mestu sa 27 bodova, Radnički je na 14. poziciji sa tri boda manje, dok Dinamo ima 22 boda i jednu poziciju je niže u odnosu na Piroćance.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: