Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 26. 9. 2020.

| Sport

Prva liga: Južnjaci traže pobede na domaćem terenu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
prva liga
Svi južžnjaci domaćini; foto: Lj. F.

U prošlom, vanrednom kolu, svi južnjaci u Prvoj ligi Srbije vratili su se sa gostovanja bez bodova, a priliku da poprave utisak imaće u 8. kolu, kada svi utakmice igraju na domaćem terenu. Radnički iz Pirota, sa novim trenerom, dočekuje Žarkovo, vranjski Dinamo na domaćem terenu igra sa Jagodinom, dok Dubočica igra sa Trajalom.

Ne stoje dobro na tabeli predstavnici juga Srbije u drugom po kvalitetu fudbalskom takmičenju u Srbiji, ali su složni da je prvenstvo dugo i nadaju se da će već od naredne utakmice krenuti sa pobedama.

Na tabeli najbolje stoji pirotski Radnički koji zauzima 14. poziciju sa 7 bodova, a nakon poraza od imenjaka u Kragujevcu, najavljuju drugačiju taktiku na domaćem terenu i osvajanje 3 boda protiv ekipe Žarkova koja se nalazi na 5. mestu za 12 bodova.

Pristupićemo malo drugačije nego u Kragujevcu. Sada ćemo od samog starta krenuti ofanzivno da pokažemo onu igru koja nas je krasila ranije - kažu u Radničkom.

Utakmica u Pirotu odigraće se u nedelju, 27. septembra, od 16 sati.

Dubočica nije uspela sa novim trenerom da dođe do bodova u Lazarevcu, a priliku za prve bodove na klupi Leskovčana Saša Mrkić imaće u ponedeljak, 28. septembra, protiv ekipe Trajala iz Kruševca.

Beg sa dna tabela priželjkuju i Vranjanci, u nedelju, 27. septembra na domaćem terenu dočekuju Jagodinu, a trener Dragan Antić kaže da je Dinamo u krizi rezultata, ali ne i igre, pa očekuju bolje rezultate u nastavku sezone.

Igramo dobro, nadam se da ćemo u nedelju uzeti bodove. Očekuje nas teška utakmica, Jagodinci su odmarali celu ekipu prošlu utakmicu. Biće teško, međutim moramo da idemo na pobedu. Hendikepirani smo povredom golmana, nadam se da ćemo do nedelje završiti registraciju novog golmana - kaže Antić.


Novi trener Radničkog Nikola Puača

Nakon odlaska trenera Dejana Čelara, dok su tragali za novim rešenjem Piroćance je sa klupe predvodio pomoćnik Milan Ćirić, a sada je na upražnjeno mesto postavljen Nikola Puača, nekadašnji trener mlađih kategorija BASK-a i Crvene Zvezde, a nakratko i seniorskih timova OFK Beograda i Smedereva.

Predsednik kluba Bratislav Ćirić kaže da je uprava imala težak zadatak.

Bilo je malo vremena, ali došli smo do adekvatnog rešenja, do šefa stručnog štaba kojeg Radnički zaslužuje. Očekujemo od njega novu energiju i da već od nedelje krenemo sa pobedama - rekao je Ćirić.

Novi trener Piroćanaca se nada da će saradnja biti uspešna i da će ispunti sve ciljeve koji se od njega traže.

Pokušao sam da prikupim više informacija, postoje neki igrači sa kojima sam već radio, sa nekima se sada upoznajem. Fali nam vremena i ja ću se truditi da iz dana u dan dobijem pravu sliku igrača i ekipe. Ovo je veliki izazov, vreme je da se potvrdim u seniorskom fudbalu, imao sam uspeha u mlađim kategorijama - kaže Puača.

Po njemu svaki bod je važan i svaka utakmica, a priliku za to imaće na svom debiju protiv ekipe Žarkova.

Zasukaćemo rukave, postoji mogućnost za dopunu stručnog štaba. Mislim da uz energiju i promenu, očekujem bolje tezultate. Postoji mogućnost i da se ekipa dopuni do kraja prelaznog roka. Voleo bih da ostavim neki trag ovde - kaže novi trener.

Podsetio je da 8 ekipa ispada iz lige, pa ponavlja da je svaki bod važan i da Radnički mora maksimalno odgovorno da ulazi u svaku utakmicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: