Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 5. 5. 2021.

| Sport

Prva liga: Južnjacima neophodni bodovi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radnički dinamo
Bodovi svima neophodni; ilustracija; foto: Lj. F.

Utakmicama 31. kola nastavlja se sezona fudbalske Prve lige Srbije - Dinamo gostuje poslednjoplasiranoj Slogi u Krajevu, Dubočica je domaćin Radničkom iz Sremske Mitrovice, dok Radnički igra u Dobanovcima sa ekipom Budućnosti. Sve utakmice počinju danas od 17 sati.

Ekipe sa juga zemlje i dalje imaju teoretsku šansu da u preostala 4 kola izbore opstanak u tom rangu, pa su pobede na današnjim mečevima neophodne.

Na papiru najlakši zadatak imaju Vranjanci koji igraju sa Slogom na gostovanju, koja je u prethodnom kolu osvojila bod u utakmici sa još jednim "južnjakom", ekipom Dubočice.

Nikola Stojanović, pomoćni trener Dinama, kaže da ekipu očekuje teško gostovanje bez obzira što su Kraljevčani poslednji na tabeli, a da njihova pozicija ne treba da ih zavarava.

Ako se gledaju njihovi rezultati u ovom delu prvenstva, oni nemaju nijedan poraz kod kuće. Kada se pogleda i njihov igrački kadar oni sigurno ne zaslužuju to mesto na tabeli. Radi se o kvalitetnj ekipi koja ima dosta iskusnih pojedinaca. Njima je lakše, igraju rasterećeno. I ako dobiju i ako izgube nema šta da im se prigovori. Mi nemamo prostora za opuštanje. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani od prvog minuta ako hoćemo da dobijemo utakmicu - rekao je Stojanović.

Dodao je da su 3 boda neophodna ako hoće da ostvare cilj, a to je opstanak.

U sličnoj situaciji su i Radnički i Dubočica - samo pobede održavaju nadu da će i naredne godine biti deo Prve lige Srbije.

U nešto boljoj situaciji su Leskovčani pred utakmicu sa ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice koja je prva "iznad crte", a eventualna pobeda Dubočice značiće ne samo njima, već i ostalim ekipa koje se bore za opstanak.

Piroćanci igraju sa ekipom Budućnosti u Dobanovcima, nakon remija na domaćem terenu u meču punom tenzija i sudijskih greški sa ekipom Trajala.

Pobeda im je neophodna protiv ekipe koja je maltene obezbedila opstanak, a Radnički samo 3 boda ostavljaju u igri.

Svi mečevi Prve lige Srbije na programu su od 17 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: