Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 3. 5. 2021.

| Sport

Prva liga: Južnjacima samo 2 boda od mogućih 9

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal lopta KOSTA
Bez pobede ekipa sa juga; Ilustracija; foto: A. Kostić

Bez pobeda ekipa sa juga Srbije završene su utakmice 30. kola Prve lige Srbije odigrane za vikend. Dinamo je poražen u Vranju od Borca iz Čačka (0:1), Dubočica je remizirala u Kraljevu sa Slogom (2:2), a najviše bure bilo je u Pirotu gde je Radnički odigrao nerešeno sa Trajalom (1:1).

Prekopotrebni su bili bodovi "južnjacima" kako bi ostali u trci za opstanak u ovom rangu takmičenja, ali 4 kola pre kraja sve su manji izgledi za to.

Porazom od Borca vranjski Dinamo ostao je prvi ispod crte - u prvom poluvremenu nije viđeno puno šansi, tek poneki udarac sa distance, a meč je odlučen u nastavku igre.

Imali su Vranjanci svoje šanse, naročito preko Tumbasa, ali su bez bodova ostali u 80. minutu, a gostima je pobedu doneo Petar Ilić.

Pobedom Radničkog iz Sremske Mitrovice Dinamo je sada 3 boda ostao udaljen od pozicije koje garantuje opstanak, pa do kraja prvenstva ne zavise samo od svojih rezultata.

Bodovno sa Vranjancima izjednačila se i leskovačka Dubočica koja je protiv poslednjeplasirane Sloge osvojila samo bod, a svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu. Poveli su Leskovčani golom Nikolića posle dobro odigrane kontre u 49. minutu, a golovima Jarjuea i Amosa u 58. i 66. minutu Kraljevčani su preokrenuli rezultat.

Bod Dubočici doneo je Jvanovič u 86. minutu nakon prekida.


Piroćancima bod uz protest i aplauz sudiji na kraju

Samo do boda došli su i Piroćanci u meču sa kruševačkim Trajalom, a meč su obeležile sporne sudijske odluke i protest igrača Radničkog koji su sedenjem na travi najpre odbili da u nastave meč, a nakon ubeđivanja sa sudijom i delegatom nakon nekoliko minuta nastavili meč. fudbal lopta sudija - kosta Piroćanci krive Grujića; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nekoliko spornih odluka, prema mišljenju domaćina, dogodile su se u prvom poluvremenu u kome su igrači Radničkog imali bolje šanse. U istom ritmu krenuli su i u nastavku, ali ih je presekao detalj iz 50. minuta - nakon centaršuta posle odigrane akcije iz kornera i vazdušnog duela, sudija Grujić dosudio je penal za goste.

Usledili su žestoki protesti domaćih igrača, trenera i celokupne klupe, ironični aplauzi glavnom sudiji, pa je penal izveden tek u 56. minutu, a siguran izvođač bio je Pavlović.

Nakon penala posedali su domaći igrači i odbili da nastave meč, razočarani dosuđenim penalom, pa je utakmica nastavljena tek nakon smirivanja strasti i ubeđivanja sa sudijom i delegatom.

Nakon što se meč nastavio, krenuli su Piroćanci po izjednačenje i do njega došli u 82. minutu golom Miloševića, ali do kraja susreta nisu mogli više od toga i pored nekoliko šansi.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka pri napuštanju terena sudija, igrači Radničkog još jednom su okružili Grujića i ironičnim aplauzima i ovacijama ispratili sudijskog internacionalca iz Niša.

Nakon ovog kola, Dinamo je i dalje na 11. mestu sa 35 bodova, koliko ima i Dubočica na 12. mestu. Piroćanci se sa 33 boda nalaze na 15 poziciji pa do kraja prvenstva sve manje šanse imaju da i naredne sezone budu deo Prve lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: