Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 22. 2. 2021.

| Sport

Prva liga: Pobeda Leskovčana, po bod za Dinamo i Radnički

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Dobar start južnjaka; ilustracija; foto: A. Kostić

Ovog vikenda nastavljena je Prva liga Srbije u fudbalu, a ekipe sa juga zemlje zabeležile su 2 remija i jednu pobedu. Dubočica je savladala favorizovani Kabel u Leskovcu (1:0), pirotski Radnički remizirao je sa Slogom u Kraljevu, dok je Dinamo došao do boda protiv Grafičara na domaćem terenu.

Možda i najteži izazov imali su fudbaleri Dubočice koji su u prolećnoj premijeri dočekali drugoplasirane Novosađane, ali su boljom igrom tokom celog meča zaslužili pobedu.

Do nje su došli pogotkom Markovića već u 2. minutu, a po teškom terenu i kiši nije viđen veći broj šansi. Ipak, najbolje 2 propustio je igrač domaćih Mladenović, u 37.minutu kada mu je Elesin odbranio šut, a naročito u 73. minutu kada je sa svega nekoliko metara, nakon sjajne akcije, promašio nebranjenu mrežu.

Mogli su Leskovčani da budu kažnjeni za svoje promašaje u poslednim trenucima utakmice, ali je napadač gostiju nakon centaršuta, u padu loše zahvatio loptu i ona je otišla preko gola.

Do boda na gostovanju došli su Piroćanci, u utakmici u kojoj su bili u većem delu u podređenom položaju, a domaćini su imali i više izglednih šansi za gol. Poveo je ipak Radnički golom Đorđijevskog u 19. minutu, ali je nakon samo 3 minuta domaćin uzvratio istom merom. Nakon gužve u blatnjavaom šesnaestercu i karambola lopta je došla do Ilića koji je zakucao loptu u mrežu gostiju.

Po teškom terenu domaćin je imao više od igre, ali naspram sebe i raspoloženog golmana Dokića koji je izvanredno branio. Radnički je od 78. minuta imao i igrača manje, a do kraja meča je uspeo da sačuva mrežu i osvoji bod.

Do boda, u meču bez golova, došli su i fudbaleri Dinama iz Vranja protiv Grafičara koji se nalazi na vrhu tabele. Imale su obe ekipe nekoliko šansi za golove, utisak je da su bolje šanse imali domaćini.

Ipak, konačnim rezultatom zadovoljni su Vranjanci s obzirom na jakog protivnika kojeg su imali protiv sebe.

Nakon 22. kola, Dubočica se sa 23 boda nalazi na 11. mestu, Radnički ima 3 boda manje i nalazi se 2 pozicije niže, dok Dinamo sa 18 bodova drži 16. mesto.

U naredom kolu Leskovčani gostuju u Kragujevcu Radničkom, Vranjanci igraju u Lazarevcu sa Kolubarom, a Piroćanci dočekuju imenjaka iz Sremske Mitrovice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: