Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 9. 10. 2020.

| Sport

Prva liga Srbije: Južnjaci na domaćem terenu traže bodove

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
prva liga
Svi južnjaci domaćini; foto: Lj. F.

U donjem delu tabele dočekuju 10. kolo Prve lige Srbije u fudbalu ekipe sa juga Srbije, a na papiru najlakši zadatak ima i najuspešniji južnjački tim Radnički iz Pirota, koji u subotu dočekuje ekipu Zemuna. Dan kasnije poslednjeplasirani Dinamo igra u Vranju sa Železničarem iz Pančeva, dok Dubočici u Leskovcu u ponedeljak gostuje Jagodina.

Svi timovi sa juga imaju imperativ osvajanja bodova ukoliko žele da se i dogodine takmiče u ovom rangu takmičenja. Nijedna od ekipa nije dobro krenula u novu sezonu, a priliku da poboljšaju utisak imaju u ovom kolu jer svi igraju na domaćem terenu.

Radnički se sa 10 bodova nalazi na 13. mestu i u ovom kolu dočekuje ekipu Zemuna koja ima 2 boda manje.

Poslednjeg dana prelaznog roka Piroćance su pojačali golman Rastko Šuljagić i igrači Miloš Ožegović, Miloš Kukolj, Andrej Jakovljević i Djordje Kukolj, a svi sem poslednjeg biće u konkurenciji za ovaj meč, kaže trener Nikola Puača.

Imperativ pobede je pred nama. Nalazimo se u nezavidnoj poziciji na tabeli, potrebna nam je pobeda. Očekuje nas težaj meč. Ojačali smo se u međuvremenu, dosta mojih želja je ispunjeno. Novi igrači su doneli dodatan kvalitet, ali trebaće nam vremena da nam donesu to što od njih očekujemo - kaže Puača.

Šansu za pobedu imaće protiv Zemuna koji je najmlađa ekipa u ligi, ali kako kaže trener Piroćanaca ta mladost im donosi i pluseve i minuse i sve njihove utakmice su bile neizvesne.

Utakmica će se odigrati bez prisustva publike, a meč u subotu, počinje u 15 sati.

Dan kasnije, u istom terminu, na teren će izaći igrači Dinama iz Vranja i Železničara iz Pančeva u meču u kome su, sudeći po prikazanom od početka sezone, Vranjanci opet autsajderi.

I treći predstavnik juga - leskovačka Dubočica igra na domaćem terenu, a trener Saša Mrkić kaže da se Jagodina vraća na uspešne staze i da rad sa mlađim selekcijama daje rezultate.

Takoreći sa istim timom iz Srpske lige nastavili su da igraju u Prvoj ligi. Ako tome pridodamo i tri najnovija pojačanja dobije se kompaktna i snažna celina. Da negovorimo o vrhunskim uslovima koje godinama poseduju i samo se nadgrađuju novim sadržajima - kaže Mrkić.

Meč sa Jagodinom igra se u ponedeljak od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: