Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 19. 4. 2021.

| Sport

Prva liga Srbije: "Južnjaci" pobedama probudili nadu za opstanak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal
Nastavlja se borba za opstanak; ilustracija; foto: A. K.

U utakmicama 28. kola Prve lige Srbije svi predstavnici juga države zabeležili su pobede - pirotski Radnički savladao je Loznicu (2:0), identičnim rezultatom Dinamo iz Vranja trijumfovao je protiv ekipe Žarkova, dok je leskovačka Dubočica pobedila Železničar iz Pančeva sa 2:1.

Još 6 kola ostalo je do kraja sezone, a pobedama na domaćem terenu u ovom kolu, "južnjaci" su povećali šanse da se i naredne godine takmiče u ovom rangu.

Nakon smene Nikole Puače, Piroćance je u ovom kolu sa klupe predvodio Dragan Perišić, donedavni trener beogradskog Sinđelića, a šok terapija je povoljno delovala na igrače, pa je u uzbudljivom meču savladana ekipa Loznice.

Strelci za domaćina bili su Kukolj u 16. minutu i Petrović u 49, dok je pogodak za goste delo Stanojlovića u 63. minutu, a velike zasluge za trijumf idu i golmanu Dokiću koji je imao nekoliko odličnih odbrana, naročito u drugom poluvremenu.

Istim rezultatom Vranjanci su savladali Žarkovo - izborili su se domaći igrači sa pritiskom pobede i golovima Jezdovića u 57. minutu i Stevanovića u 87. doneli su zlata vredne bodove Dinamu.

Do važnih bodova došla je i ekipa Dubočice, a sve se odlučivalo u poslednih 20 minuta. Najpre je Jovanović u 73. minutu pogodio mrežu Železničara, da bi 8 minuta kasnije Sikimić doneo je izjednačenje. Ipak, u sudijskoj nadoknadi Mladenović je savladao golmana gostiju za veliko slavlje Leskovčana.

Nakon ovog kola dodatno se zakomplikovala borba za opstanak - Dubočica je sa 34 boda prva iznad crte, ali sa samo bodom prednosti u odnosu na Trajal koji je na 11. poziciji.

Dinamo i Radnički imaju po 32 boda i nalaze se na 13. i 14. mestu pa nas do kraja prvenstva očekuje velika borba svih ekipa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: