Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 6. 5. 2021.

| Sport

Prva liga: Sve manje šanse za opstanak "južnjaka"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Srpska liga pred vratima; foto: A. Kostić

Porazima u ovom kolu, sve ekipe sa juga Srbije udaljile se se od svog cilja za ovu sezonu - opstanka u prvoligaškom društvu. Dinamo iz Vranja poražen je od poslednjoplasirane Sloge (2:0), Dubočica je izgubila od Radničkog iz Sremske Mitrovice (0:1), dok se pirotski Radnički bez bodova vratio iz Dobanovaca (3:1).

Sve manje nade ostalo je prvoligašima sa juga zemlje da i u narednoj sezoni igraju drugo po jačini fudbalsko takmičenje u zemlji. Još 3 kola ostalo je do kraja prvenstva, a samo su teoretske šanse ostale jer su porazima u ovom kolu ostali na najmanje 6 bodova ispod crte.

Vranjanci su poraženi u Kraljevu, ekipa koja je poslednja na tabeli igra u poslednjim kolima rasterećeno pa je posle remija za Dubočicom došla do 3 boda i protiv još jednog predstavnika juga.

Imali su igrači Dinama svoje šanse, ali ne i realizaciju, a golman domaćih bio je na visini zadatka. Sa druge strane igrači Sloge su svoje šanse iskoristili pa su do pobede došli golovima Jarjuea u 12. minutu i Gojkovića u 52. iz penala.

Bez bodova su ostali u Leskovčani i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Prvo poluvreme proteklo je bez pravih šansi, a u nastavku igre, poput komšija iz Vranja, igrači Dubočice promašili su nekoliko izglednih šansi, za šta su kažnjeni u 67. minutu kada je Arnautović nakon kontre savladao golmana domaćih.

Poraženi su i Piroćanci, u Dobanovcima su ih bodova koštale greške odbrane i slaba odbrana prekida - Pajović je nakon kornera u 18. minutu glavom postigao svoj prvi gol, Ilić je u 39. minutu iskoristio nesporazum golmana i odbrambenog igrača i pogodio praznu mrežu, da bi Pajović nakon prekida u 51. minutu opet glavom savladao golmana Radničkog.

Jedini gol za Piroćance postigao je Đorđievski u 64. minutu.

Nakon ovog kola Dinamo i Dubočica su ostali na 35 bodova i zauzimaju 12. i 13. poziciju na tabeli, ali sada zaostaju 6 bodova za prvom ekipom iznad crte. Radnički ima 33 boda i nalazi se na 15. mestu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: