Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 25. 3. 2021.

| Sport

Prva liga: Svi "južnjaci" gostuju i traže bodove za opstanak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fudbal lopta KOSTA
Svi mečevi počinju u 15 sati; Ilustracija; foto: A. Kostić

Vanredno 23. kolo Prve lige Srbije donosi novu šansu za bodove ekipama sa juga zemlje u borbi za opstanak u ovom rangu. Svi "južnjaci" gostuju - Dubočica igra u Loznici sa istoimenom ekipom, Radnički gostuje Kabelu, dok Dinamo igra u Dobanovcima sa ekipom Budućnosti.

Ekipe sa donjeg dela tabele, sastaju se sa onima pri vrhu, pa je jasno da je težak zadatak pred Dinamom, Radničkim i Dubočicom, pogoto u situaciji kada im je svaki bod bitan.

Vranjanci gostuju ekipi Budućnosti iz Dobanovaca, a da prethodna pobeda protiv Piroćanaca mnogo znači ekipi prvenstveno u psiholiškom planu, rekao je na konferenciji pomoćni trener Nikola Stojanović.

Što se tiče ekipe iz Dobanovaca, dobro je startovala u drugom delu sezone. Od poslednjih 5 utakmica imaju 4 pobede. Čeka nas teško gostovanje. Ali naš cilj je opstanak i moramo sve da učinimo kako bi smo došli do tog cilja, da ostanemo neporaženi. Idemo na tri boda, ali u najmanju ruku da osvajimo bod - rekao je Stojanović.

Nakon šokantnog preokreta i poraza od Dinama, Piroćanci gostuju u Novom Sadu gde igraju sa Kabelom. Trener Nikola Puača, kaže da ostaje žal za propuštenom šansom u poslednje 2 utakmce, jer su, prema njegovoj oceni, u najmanju ruku mogli da ostanu neporaženi, ili da čak, dođu i do 4, ili 6 bodova.

Ja verujem u rad, u ljude sa kojima radim, i to će nam se u jednom momentu vratiti. Gostujemo Kabelu, izuzetnoj ekipi koja je pretendent za ulazak u Superligu. Siguran sam da imamo svoju šansu, kolika je ta šansa za nas ne mogu da kažem u procentima, ali znam da možemo da napravimo povoljan rezultat. Koliko god da je teška situacija niko od igrača i ljudi u klubu ne odustaje od borbe za opstanak u ligi. Neće biti lako u ovoj utakmici, ali vidimo neku određenu šansu. Ako odradimo to što smo zamislili verujem da možemo napraviti povoljan rezultat - rekao je Puača.

Težak zadatak je pred Leskovčanima koji nakon pobede nad Zemunom su u nešto povoljnijoj situaciju u odnosu na komšije sa juga zemlje. Šansu za bodove tražiće protiv ekipe Loznice koja je poražena u poslednjoj utakmici, a iako je 7. na tabeli ima samo isto toliko bodova više od Dubočice koja je u zoni ispadanja.

Svi mečevi "južnjaka" počinju danas, 25. marta, od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pe le

    12:32 // 25. 3. 2021.

    Ce bude sve iz keca u dva.Ne sekiraj te se ce opstanemo.

  • Doktor od nauku

    12:28 // 25. 3. 2021.

    Doktor od nauku ce sve pomogne i zavrsi.Vis kako sve zavrsava.

  • Gera

    12:24 // 25. 3. 2021.

    Ma kakav opstanak dok nam Toncev tu.Sve ce bude,kladze su bitnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: