Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:47, 9. 8. 2021.

| Sport

Radnički pretrpeo prvi poraz u sezoni - TSC odneo bodove sa "Čaira"

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
radnički
Poraz Nišlija; foto: S. Đ.

Poslednja utakmica 4. kola Superlige donela je vrlo interesantan meč na "Čairu" gde su fudbaleri TSC-a slavili rezultatom 2:1 (1:0) i naneli Radničkom prvi poraz u sezoni. Strelci za goste bili su Zec i Tomanović, dok je jedini gol za niški tim postigao rezervista Kasalica.

U duelu dve ekipe koje su prethodnih sezona vodile veliku borbu već na startu meča je viđeno nekoliko prilika. Po jedan šut iz daljine u prvih 5 minuta bili su lak plen za golmane obeju ekipa. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije gosti iz Bačke Topole umalo da steknu prednost. Prošao je brzi Stanojev po desnoj strani, uputio dobar centaršut, ali je napadač Vukić glavom šutirao tik pored stative ukopanog Kahrimana. Preuzeli su u potpunosti gosti i terensku inicijativu dok su fudbaleri Radničkog pretili iz kontri. Radnicki Nis - TSC_03 TSC odneo sva 3 boda sa "Čaira"; foto: S. Đ.

Dominacija se igračima TSC- a isplatila u 31. minutu nakon akcije Tomanovića i Banjca, a lopta je došla u noge Zeca koji se oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem po zemlji savladao golmana domaćih.

NIsu uspeli izabranici trenera Stankovića da se oslobode pritiska, a otežavajuća okolnost je bila ta što nisu uspevali da povežu više od nekoliko uspešnih dodavanja. Ipak, u poslednjem minutu prvog dela pokušao je Aksentijević iz velike daljine, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže golama Filipovića i prevarila gledaoce na "Čairu" koji su je već videli u golu.

Radnicki Nis - TSC_07 TSC odneo sva 3 boda sa "Čaira"; foto: S. Đ. Vidno nezadovoljan igrom svojih izabranika, strateg Nišlija do početka drugog dela je već napravio 3 izmene što je donelo mnogo bolju energiju. Prvu veliku šansu u 52. minutu imao je Vujadinović koji je nakon kornera šutirao glavom, međutim dobro postavljeni Filipović uspeva da interveniše. Odgovorili su fudbaleri TSC-a preko Banjca koji je bio u solo-prodoru, prevario trojicu igrača iz Niša, međutim Bjeličić je u poslednjem trenutku izblokirao šut.

U 63. minutu izabranici Mladena Krstajića duplirali su prednost. Kapiten Tomanović je primio loptu od Stanojeva, prošao pored Vujadinovića i šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta je od stative završila u mreži nemoćnog golmana Radničkog. Novu šansu imao je Zec koji je između trojice domaćih igrača uspeo da dođe do lopte i šutira pravo u Kahrimana.

Radnicki Nis - TSC_11 TSC odneo sva 3 boda sa "Čaira"; foto: S. Đ. Kazna stiže na drugoj strani već u sledećem napadu. Rezervista Ristić oduzima loptu Petroviću, vara jednog defanzivca TSC-a Antonića i dodaje za Kasalicu koji loptu šalje u desni ugao golmana Filipovića.

Isti igrač umalo da u 86. minutu poravna rezultat pošto je izašao sam ipred Filipovića, ali je lopta otišla pored stative. Samo minut kasnije i Ilić je imao šansu. Njegov lob udarac preko golmana gostiju koji je istrčao je baš kao i šut Kasalice otišao pored gola. U poslednjim minutima utakmice i golman Radničkog Kahriman krenuo je u napad nakon prekida i baš je on zahvatio loptu koja ipak nije ugrozila njegovog kolegu na drugoj strani.

TSC je bio mnogo bolji u prvom delu, Radnički u drugom, međutim sva 3 boda na kraju odlaze u Bačku Topolu.

Nakon 4. kola Superlige niški fudbaleri su sakupili 5 bodova i nalaze se na 8. mestu tabele. Sa druge strane gosti sa severa imaju maksimalan učinak i sa Partizanom se nalaze na deobi 1. mesta.

Radnički u sledećem kolu gostuje na Banovom brdu, ekipi Čukaričkog.

Linglong Superliga, 4. kolo: Radnički Niš - TSC 1:2 (0:1)

Stadion: Čair;

Strelci: Radnički: Kasalica; TSC: Zec, Tomanović;

Sudija: Novak Simović;

Žuti kartoni: Radnički: Aksentijević, Pejović;

Crveni karotni: /

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Vujadinović, Bjeličić, Todorovski (od 46. minuta), Kovačević (od 46. minuta Pejović), Mićubići, Mitrović (od 59. minuta Ristić), Vukadinović (od 88. minuta Spasić), Duronjić (od 40. minuta Ilić), Škrbić (od 46. minuta Kasalica);

TSC: Filipović, Leonardo, Stanojev, Petrović, Banjac (od 80. minuta Milićević), Čaušić (od 70. minuta Antonić), Tomanović, Đakovac (od 70. minuta Stojković), Krstić, Zec, Vukić (od 58. minuta Stanojlović);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gojko Petrovic

    20:55 // 11. 8. 2021.

    Rasformirati ekipu i upravu dovesti nislije imamo nase momke koji vole Nis i ovaj grad po cenu da krenu iz zonskog takmicenja.Tada ce se vratiti stari sjaj Reala sa nisave.Grad da stane iza njih.Trenutno ovo je jedan finansiski lopovluk u fudbalu Nisa.Pogledajte odakle su fudbaleri dusebriznici kluba koliko je tu nislija ljudi koji vole grad.Ovi trenutno su se pretvorili u novac .

    • War tehnolog

      18:06 // 12. 8. 2021.

      Tvoj predlog je posten, ali je utopija !
      -Nis, odavno nema karakteristike grada,jer nije samo velicina i broj stanovnika dovoljan ili soloteri, da bi se smatrao Gradom;
      - Kasabom Nis , vladaju ne Nislije,kojima Nis sluzi,kao odskocna daska i za bogacenje;
      Radnicki nije fudbalski klub, vec kladionicarsko- trgovacko udruzenje;
      - Sto vazi za Nis,to vazi i za Radnicki, neNislije, briga ih za rezul

  • Dragan miljkovic

    14:36 // 11. 8. 2021.

    Pod hitno smeniti trenera sa ovim igracima ne moze da pobedi sta dalje borba za opstanak todorovski pun pogodak

  • Marinko

    13:41 // 11. 8. 2021.

    Veoma nezasluzeno. Zasto simovic sudi topoli a prakticno je izbtopole.
    Uvek imamo nekakve hibride ove ili one vrste i uglavnpm je dobar broj nestao sa fubalske mape. Nis ima fudbalsku lozu i fufbalsko ime a topola nista od toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: