Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 28. 4. 2022.

| Sport

Radnik dočekuje Metalac, trener Đorđević očekuje pobedu i miran završetak šampionata

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Utakmoca se igra danas od 16 sati; foto: FK Radnik

Nakon dva uzastopna remija fudbaleri Radnika danas od 16 sati pokušaće u 33. kolu plej-auta da dođu do pobede protiv Metalca koja bi, po rečima trenera Dušana Đorđevića, timu iz Surdulice donela siguran opstanak u i mirnu završnicu Superlige.

Metalac je trenutno poslednjeplasirani tim na tabeli i nalazi se, za razliku od Radnika, u vrlo teškoj situaciji u borbi za opstanak. Međutim, u taboru Radnika znaju da utakmica neće biti laka, kao i da tim iz Gornjeg Milanovca ima vrlo neugodne pojedince.

Mi smo kao zacrtani cilj imali opstanak u ligi, pogotovu zbog situacije u kojoj smo bili i sada smo negde tu blizu, ali još nije završen posao. Sa te strane nam je utakmica sa Metalcem opet jedna u nizu teških i odlučujućih. Znamo da bi, ako bi uspeli da pobedimo, posao bio završen. Isto tako znamo da ekipa Metalca dolazi sa velikim opterećenjem rezultata jer njima igra samo pobeda, a opet, radi se o timu koji ima kvalitet, koji ima nekoliko pojedinaca i trenera Žižića koji takođe ima dobar kvalitet, a prosto je nejasno kako su se našli u poziciji da su baš oni poslednji na tabeli. Očekuje nas teška utakmica, tvrda, baš kao što su i sve u ovom plej-autu - rekao je Đorđević.

Dodaje i da je njegov tim u drugom delu sezone pokazao suvi kvalitet, pošto su poraženi na samo dve utakmice, a podseća i na seriju bez primljenog gola njegovog tima.

Surduličani u današnji meč ulaze sa 38 osvojenih bodova, što je 6 više od kragujevačkog Radničkog, koji se trenutno nalazi na 13. mestu, a koje vodi u baraž za opstanak. Šef struke Radnika neće moći da računa na od ranije povređene Mitoševića i Petrovića, dok će mu ostali igrači biti na raspolaganju.

Utakmicu na "Gradskom stadionu" u Surdulici sudiće Marko Srećković, dok će u VAR sobi sedeti Novak Simović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: