Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 11. 4. 2022.

| Sport

Radnik dočekuje Novi Pazar, šansa za ulazak u plej-of i dalje postoji

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Radniku potrebna što ubedljivija pobeda uz nadu da Napredak ne pobedi Metalac; Foto: FK Radnik

Poslednju utakmicu regularnog dela Superlige fudbaleri "Radnika" odigraće danas od 18:30, a njihov protivnik u Surdulici biće ekipa Novog Pazara. Tim Dušana Đorđevića trenutno je na 12. mestu tabele, ali bi eventualnom pobedom, uz poraze konkurenata, mogli da dođu do 8. mesta i plasmana u plej-of.

Šanse za plasman u doigravanje za šampiona Surduličani su umanjili ubedljivim porazom na gostovanju prošle nedelje od Voždovca. Ipak, priliku da poprave utisak, ali da dodatno zakomplikuju borbu za plej-of Radnik će imati protiv Novog Pazara, kome je utakmica takođe izuzetno bitna, pošto se posle 29. odigranih nalaze na poslednjem mestu tabele.

Mislim da smo u prošlom kolu dobili jednu opomenu i možda je i taj poraz došao u pravo vreme da se setimo na koji način smo beležili tako dobre rezultate i na koji način smo igrali protiv Voždovca. Igra nam je bila bez energije, bez prepoznatljive naše volje i svega što je krasilo naš tim u ovom delu sezone. Sada nam dolazi ekipa Novog Pazara koja je u dobroj seriji, prošla je u polufinale Kupa, ali je sa druge strane u teškoj poziciji. Na nama je da se što pre vratimo na ona naša izdanja, na naš nivo igre, borbe i zalaganja i da se onda nadamo da možemo da napravimo povoljan rezultat. Sve ostalo je gro komplikovanih računica, mnogo ekipa je uključeno u borbu za plej-of, a ovo kolo će doneti rasplet - rekao je Đorđević.

Da bi Radnik imao šanse za ulazak u plej-of neophodno će biti da prvo Napredak ne pobedi Metalac, ali i da tim iz Surdulice savlada Novi Pazar sa više od tri gola razlike, pošto sa ekipom iz Lučana imaju isti međusobni skor, pa će im za plasman u 8 najboljih timova biti potrebna bolja gol-razlika.

Podsetimo, plasman u plej-of sa 5. mesta izborio je niški Radnički.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: