Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 26. 2. 2021.

| Sport

Radnik domaćin Javoru u duelu dve ekipe sa sredine tabele

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
kostic, fk radnik, fudbal, nis, foto jv vanja keser
Javor jesenas kao domaćin slavio 2:1; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Nakon poraza od Partizana, fudbaleri surduličkog Radnika nastavljaju borbu za što bolji plasman na tabeli, a u 24. kolu Linglong Superlige gostovaće im ekipa Javora iz Ivanjice. Utakmica na "Gradskom stadionu" u Surdulici igra se u subotu 27. februara od 14 sati.

Biće ovo duel dve ekipe koje su dosta toga pokazale u prva četiri kola prolećnog dela. Radnik jeste osvojio 5 bodova, ali ti bodovi su osvajani protiv ekipa približnog kvaliteta. Utakmica protiv Partizana nije bila reper, pa izabranici Slavoljuba Đorđevića moraju da se pripreme za dve vezane utakmice na domaćem terenu i da pokušaju da iskoriste šansu da uvećaju bodovni saldo.

Ekipa Javora je najprijatnije iznenađenje drugog dela prvenstva sa 7 osvojenih bodova, a baš kao i Radnik, i oni su jedini ovogodišnji poraz doživeli od Partizana u Ivanjici. Fudbaleri Javora u Surdulicu stižu nakon minimalne pobede protiv Novog Pazara, a utakmicu je obeležio poništen gol Pazaraca u poslednjim minutima utakmice.

Trener Slavoljub Đorđević je pred meč sa Javorom istakao da igraju protiv ekipe koja jako dobro igra kod kuće, ali i na strani.

Koliko su dobri u gostima pokazuje i podatak da su jesenas uzeli bod Zvezdi na Marakani. Što se nas tiče, zaboravili smo na utakmicu sa Partizanom i ove nedelje smo radili na popravkma individualnih grešaka iz te utakmice. Moji igrači su dobro i kvalitetno radili i sve će uraditi da pobede. Javor nas je u prvom delu pobedio, tradicionalno su teške utakmice, ali ne sumnjam u ove momke- rekao je Đorđević.

Ove dve ekipe su se sastale već u jesenjem delu prvenstva, a Javor je kao domaćin slavio rezultatom 2:1. Takođe, ovo će biti šansa da se iskažu još jednom najbolji igrači dveju ekipa. Napadač Radnika Makarić sa 15 golova predvodi listu strelaca, dok će se na drugoj strani naći perspektivni Luković koji je takođe stigao do dvocifrenog učinka, pošto je mreže rivala pogađao 10 puta.

Radnik u ovaj meč ulazi na deobi 9. mesta tabele sa ekipom Metalca, a obe ekipe su sakupile po 32 boda. Što se tiče ekipe koju sa klupe predvodi Igor Bondžulić, oni su na 12. mestu sa 4 boda manje u odnosu na svog rivala.

Utakmicu u Surdulici u subotu od 14 sati sudiće trenutno najbolji sudija Srbije Srđan Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: