Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 17. 7. 2019.

| Sport

Radnik doveo golmana, beka, krilo i veznog fudbalera

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnik
Prvi potpisi u Radniku; foto: Fk Radnik Surdulica

Svega 3 dana pred početak nove sezone Radnik je potpisao ugovore sa prvim pojačanjima. Četvorica mladih fudbalera - golman Ivan Kostić, krilo Luka Mićić, levi bek Uroš Stojanović i vezista Sead Islamović potpisali su ugovore sa superligašem iz Surdulice.

Najmlađi je 19-godišnji Islamović, koji je prošle sezone bio prvotimac Novog Pazara. U tom periodu ga je i pratio surdulički klub, pa se timu priključio pred polazak na pripreme na Zlatibor.

Mislim da sam izabrao pravi klub za moj dalji fudbalski razvoj. Nadam se najboljem. Boriću se za što veću minutažu. Što se tiče Radnika, vidim da se radi o vrhunski organizovanom klubu, kolektivu koji me je odmah prihvatio kao da sam ovde ponikao. Nemam dilemu da sam u sredini koja je idealna za razvoj mladog fudbalera - rekao je Islamović.

Odlazak Nikole Vasiljevića u Crvenu zvezdu surdulički Radnik će pokušati da nadomesti angažovanjem 23-godišnjeg golmana Ivana Kostića, koji je potpisao ugovor na 3 godine. On u Surdulicu stiže iz Metalca iz Gornjeg Milanovca, a pre njega je nastupao još za pirotski Radnički.

Dvogodišnji ugovor potpisao je njegov vršnjak Mićić, koji stiže iz Bačke, u kojoj je proveo poslednje dve seozne. Ponikao je u Inđiji, a nakon nje promenio 3 kluba, nakon što se skrasio u Bačkoj Palanci.

U redove Surduličana pristigao je još jedan 23-godišnjak Uroš Stojanović. Beograđanin se na vernost klubu sa juga Srbije obavezao na 3 godine. Pre njega, nosio je dresove Rada, BASK-a, Žarkova i Bežanije, iz koje i stiže u Radnik.

Da su ova četiri potpisa početak kompletiranja tima, kaže sportski direktor kluba Darko Gašić.

Uroš Stojanović je dve poslednje sezone proveo u Bežaniji, jedan od najstandardnijih igrača i interesantan nam je još od ranije i evo momenta kada oblači dres Radnika, što važi i za Luku Mićića koji je poslednje dve sezone igrao u Bačkoj. Mićić je za dve godine u Bačkoj dao 14 golova, a to je bila dobra preporuka za nas da pojačamo napad i budemo još opasniji u sledećoj sezoni - priča Gašić.

Podsetimo, novu sezonu u Superligi Radnik će otpočeti u subotu, 20. jula, na gostovanju Mladosti u Lučanima. Tokom ovog leta Surduličani su imali cilj da zadrže kostur ekipe, pa su im ovo prvi letnji potpisi, ukoliko se izuzme novi trener Slaviša Božičić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: