Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:59, 28. 8. 2021.

| Sport

Radnik doživeo prvi poraz - Spartak slavio u Surdulici

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Uroš Milovanović, FK Radnik
Milovanović sa bele tačke ublažio prednost svog tima; Ilustracija; foto: FK Radnik Surdulica

Nakon tri remija i dve pobede, fudbaleri Radnika doživeli su prvi poraz u sezoni, pošto je Spartak u 7. kolu Superlige na ”Gradskom stadionu” u Surdulici slavio rezultatom 2:1 (1:0). Jedini strelac za surdulički tim bio je Milovanović, dok su golove za goste iz Subotice postigli Hristić i Srećković.

Duel dva tima koja je pre početka utakmice razdvajao samo jedan bod na tabeli bolje su započeli gosti iz Subotice. U 7. minutu, na asistenciju Miloševića, Tufegdžić je loše zahvatio loptu i propustio priliku da u ranoj fazi meča donese svom timu prednost. Preuzeo je tim Igora Bondžulića inicijativu od tog trenutka, ali to nisu uspeli da krunišu konkretnom akcijom, već je nekoliko udaraca sa distance završilo daleko iznad gola.

Ipak, da mreže ne miruju u prvom delu pobrinuo se mladi napadač Spartaka Hristić. On je u 37. minutu ostao sam u petercu surdiličkog tima i nakon centaršuta Jezdimirovića sa desne strane loptu glavom poslao pored nemoćnog Ranđelovića. Najbolju priliku da rezultat na poluvremenu bude nerešen u 44. minutu propustio je Spasić. On je uspeo da prevari jednog defanzivca gostujećeg tima i da šutira iz okreta u bliži ugao Dubljanića koji je dobro intervenisao, pa je lopta samo otišla u korner.

Posle samo 15 sekundi u nastavku meča šasnu za Radnik propustio je Milovanović koji se nije snašao nakon pasa Spasića. Baš kao i pre prvog i pre drugog primljenog gola domaći tim bio je bolji na terenu. U 60. minutu Srećković je prihvatio loptu na levoj strani, povukao je u sredinu i sa 20 metara duplirao prednost svog tima.

Nije imao šta da čeka Igor Bondžulić, pa je na teren poslo i iskusnog napadača Dimitrova. Nakon gužve ispred gola Surduličana jedan defanzivac tima intervenisao je sa gol linije, usledila je kontra a upravo je Dimitrov išao sam prema golu Spartaka. U pokušaju da izbije loptu ispred šesnaesterca Jezdimirović je srušio napadača Radnika, pa je sudija Radaković opravdano beku gostiju pokazao crveni karton. Iz slobodnog udarca pokušao je Subotić, ali se paradom istakao golman Dubljanić.

U 77. minutu domaćin ipak uspeva da prepolovi prednost ”Golubova”. Milovanovića je u kaznenom prostoru oborio Đurasović, te je sudija Radaković sada pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo igrač nad kokim je i načinjen prekršaj i upisao se u listu strelaca i na četvrtom uzastopnom meču. Međutim, do kraja utakmice Surduličani sa igračem više nisu uspeli da materijalizuju brojčanu nadmoć, pa su doživeli prvi poraz u sezoni.

Porazom, tim iz Surdulice je ostao na 9 osvojenih bodova ali sa utakmicom manje u odnosu na ekipu Spartaka koja je sakupila 11 bodova.

Naredne nedelje neće biti igrane prvenstvene utakmice zbog reprezantativne pauze, a Radnik će kada se Superliga bude nastavila gostovati Napretku u Kruševcu.

Linglong Superliga 7. kolo: Radnik - Spartak 1:2 (0:1)

Stadion: Gradski stadion u Surdulici;

Sudija: Nikola Radaković:

Strelci: Radnik: Milovanović (penal); Spartak: Hristić, Srećković;

Žuti kartoni: Spartak: Đurasović, Marčić;

Crveni kartoni: Spartak: Jezdimirović;

Radnik: Ranđelović, Jokić (od 40. minuta Radmanovac), Simonović, Stojanović (od 82. minut Hodžić), Bogdanovski, Biber, Lukić (od 63. minuta Dimitrov), Medić (od 63. minuta Janjić), Spasić, Subotić, Milovanović;

Spartak: Dubljenović, Milošević, Ivančević, Bogićević, Jezdimirović, Đurasović (od 90. minuta Bigdanović), Marčić (od 90. minuta Šćepanović), Tufegdžić (od 90. minuta Vidaković), Todoroski (od 60. minuta Dunđerski), Srećković, Hrstić (od 78. minuta Furtula);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dodje kraj na lazu

    20:41 // 28. 8. 2021.

    Pa s koju pamet dovodite trenera koje ispao sa prethodnim klubom iz lige?!Sportski direktir jel ima uverenje da je radio fizicko?! Zapamtite teska borba za OPSTANAK!!! Hteli ste gledajte i slusate beogradjane daleko ce dogurate!!!!! Glumacka varjanta, Atelje 212!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: