Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 7. 11. 2021.

| Sport

Radnik i drugi put zaredom remizirao, Metalac golom u finišu došao do boda

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Uroš Milovanović, FK Radnik
Treći uzastopni meč bez poraza tima iz Surdulice; Ilustracija; foto: FK Radnik Surdulica

U 16. kolu Linglong Superlige fudbaleri Metalca i Radnika odigrali su nerešno 1:1 (0:1). Gosti iz Surdulice su poveli preko Hodžića u 24. minutu, da bi na 10 minuta pre kraja meča izjednačio Šarić i tako doneo vredan bod svom timu.

Posle pobede nad Zvezdom i remija sa ekipom Novog Pazara, izabranici Dušana Đorđevića bili su blizu još jednog trijumfa. U duelu dva tima iz donjeg dela tabele prvi gol viđen je sredinom prvog dela. Spasićev šut je izblokirao jedan od defanzivaca Metalca, na loptu je natrčao bek Hodžić i poslao je u bliži ugao golmana Savića. I u nastavku nije bilo puno šansi, pa su igrači Radnika na pauzu otišli sa minimalnom prednošću.

Ekipa Metalca bila je u seriji od 4 uzastopna neuspeha, ali su u drugom poluvremenu pokazali da zaslužuju više od pretposlednjeg mesta na tabeli. Imali su terensku inicijativu, ali je odbrana tima iz Surdulice, uz raspoloženog Ranđelovića, uspešno odolevala. U 72. minutu odbrana gostiju nije izdražala, lopta je nakon duela golmana Radnika i rezereviste Šarića završila u mreži, ali je sudija Jovanović uz pomoć VAR-a poništio taj pogodak zbog prekršaja nad čuvarom mreže.

Ipak, samo 7 miuta kasnije za tim Dušana Đorđevića nije bilo spasa. Nakon lepe akcije, lopta je došla opet do Šarića koji školski iz prve šutira i uspeva da poravna rezultat. Imali su Surduličani dve lepe šanse da ipak odnesu sva tri boda iz Gornjeg Milanovca, ali je prvo Jokić sa linije šesnaesterca šutirao preko gola, da bi udarac Lukića zaustavio golman Savić.

Baš kao i u prvom delu sezone, rivali su podelili bodove. Ekipa Radnika zadržala je dva boda više u odnosu na tim Žarka Lazetića i nalaze na 12. mestu tabele. Sledi dvonedeljna pauza u šampionatima zbog utakmica reprezentacija, a u 17. kolu u Surdulici će gostovati još jedna ekipa iz donjeg dela tabele, Kolubara, koja ima bod više u odnosu na fudbalere Radnika.

16. kolo Linglong Superlige: Metalac - Radnik 1:1 (0:1);

Stadion: Gradski satdion u Gornjem Milanovcu;

Sudija: Srđan Jovanović;

Strelci: Metalac: Šarić; Radnik: Hodžić;

Žuti kartoni: Metalac: Vlalukin, Stojić, Mladović, Fićović; Radnik: Oreščanin, Lukić, Jokić;

Crveni kartoni: /

Metalac: Savić, Vlalukin, Mlađović, Vasiljević (od 46. minuta Šarić), Bačkulja, Antonijević, Fićović, Stojić, Krajišnik, Cvetković, Stuparević (od 75. minuta Đurić); 

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Jokić, Radmanovac, Petrović (od od 75. minuta Simonović), Oreščanin, Medić (od od 83. minuta Janjić), Nedeljković (od od 64. minuta Biber), Lukić (od 46. minuta Bogdanovski), Spasić, Milovanović;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: