Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 13. 12. 2021.

| Sport

Radnik kaznio Zvezdine promašaje i stigao do boda

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Ni dva penala nisu pomogla fudbalerima Zvezde da osvoje sva tri boda; Ilustracija; foto: M. M.

Fudbaleri Radnika priredili su još jedno iznenađenje pošto su nakon pobede u Surdulici nad Crvenom zvezdom uspeli u 20. kolu Superlige da sa aktuelnim šampionom odigraju nerešeno 1:1 (1:0). Crveno-bele u vođstvo je doveo Katai iz jedanesterca u 36. minutu, da bi Stamenković u 82. minutu postavio konačan rezultat meča.

Krenuli su odmah domaći svim silama ka golu Surduličana. Prve dve šanse propustio je Katai, pošto je u 3. minutu njegov pokušaj odbranio Ranđelović, dok je u 6. minutu glavom šutirao preko gola.

Najbolju priliku da dođu u prednost fidbaleri Radnika imali su preko Bogdanovskog, ali je njegov udarac odbranio Borjan. Već u 20. minutu golman gostiju Ranđelović opet je dobro reagovao i odbranio šut Bena iz slobodnog udarca.

Ipak, veliku grešku mladi golman surduličkog tima napravio je u 32. minutu kada je loše procenio loptu, oborio Erakovića, a sa bele tačke precizan je bio Katai. Samo nekoliko minuta kasnije sudija Maksimović je nakon duela Bena i Jokića, uz pomoć Var sobe, opet pokazao na penal. Katai je opet preuzeo odgovornost, ali je ovoga puta šutirao preko gola.

Imali su izabranci Dejana Stankovića prilike u prvih 15 minuta nastavka da otklone drugim pogotkom sve dileme oko pobednika, ali ih nisu koristili Ivanić, Ben i Katai. Fudbaleri Radnika oslanjali su se na kontranapade, a takvu igru krunislali su golom u 82. minutu. Nakon centaršuta Lukića rezervista Stemenković ubacio se iz drugog plana i glavom pogodio nebranjeni deo mreže golamana Borjana.

Krenuli su fudbaleri Crvene zvezde svim silama ka golu tima iz Surdulice, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Ranđelovića, pa su fudbaleri Radnika nakon pobede nad aktuelnim šampionom u Surdulici 2:1 uspeli da ostanu neporaženi i na stadionu ”Rajko Mitić”.

Tim Dušana Đorđevića ostao je na 12. mestu sa 21 osvojenim bodom, dok su fudbaleri Zvezde propustili šansu da se izjendnače na 1. mestu sa večitim rivalom.

Poslednju utakmicu u 2021. godini fudbaleri Radnika odigraće u nedelju, 19. decembra, kada će u Surdulici dočekati lučansku Mladost.

Linglong Superliga 20. kolo: Crvena zvezda - Radnik 1:1 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić;

Sudija: Đorđe Maksimović;

Strelci: Crvena zvezda: Katai; Radnik: Stamenković;

Žuti kartoni: Crvena zvezda: Lazetić, Krstičić; Radnik: Jokić, Janjić;

Crveni kartoni: /

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 58. minuta Degenek), Srnić, Kanga (od 73. minuta Nikolić), Ben (od 58. minuta Falko) , Katai (od 73. minuta Krstičić), Ivanić, Pavkov (od 58. minuta Lazetić);

Radnik: Ranđelović, Jokić, Radmanovac, Oreščanin, Janjić (od 73. minuta Petrović), Nedeljković (od 73. minuta Stamenković), Medić (od 60. minuta Biber), Bogdanovski, Spasić, Subotić (od 60. minuta Bjedov), Milovanović (od 60. minuta Lukić); 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gandra lasdji

    22:40 // 13. 12. 2021.

    klasicna namestaljka,
    doba Arkana, obilic 2.
    Bruka i sramota jedne drzave, cekam trenutak kada ce da se raskrimka sve i uefa da ih gurne u drugu ligu

    • ђура

      13:55 // 14. 12. 2021.

      Без тебе неће моћи .

    • Boban zubni

      17:23 // 14. 12. 2021.

      U pravu si,samo dva penala,nameštaljka,ha,ha...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: