Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 2. 2. 2023.

| Sport

Radnik na startu drugog dela prvenstva gostuje Kolubari, trener Đorđević se nada opstanku u ligi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
fk radnik crvena zvezda, foto fk radnik surdulica 1
Utakmica u Lazarevcu se igra u petak od 18 sati; foto: FK Radnik Surdulica

Nakon skoro dvomesečne pauze fudbal će se opet zaigrati na superligaškim terenima, a prvu zvaničnu utakmicu u 2023. godini u petak, 3. februara, od 18 sati će u Lazarevcu odigrati Kolubara i Radnik. Tim iz Surdulice je trenutno poslednji na tabeli sa samo 8 bodova, ali i pored toga trener Slavoljub Đorđević očekuje mnogo bolju igru njegovih izabranika u nastavku sezone i opstanak u Superligi.

Radnik je tokom zimske pauze angažovao i petog trenera u sezoni, a na klupu tima sa juga opet je seo Slavoljub Đorđević koji je Suruličane doveo i do istorijskog uspeha i 6. mesta u sezoni 2020/21. Situacija se u odnosu na taj period promenila, Radnik je u prvih 19 utakmica ostvario samo jedan trijumf, ali je ekipa dosta promenjena u odnosu na sastav iz jesenjeg dela.

Najveće pojačanje predstavlja povratnik Milan Makarić, a Đorđević ističe da su svi igrači na pripremama u turskom Beleku dobro radili i da su spremni da pokušaju da ostave Radnik u Superligi. Slavoljub Đorđević, Radnik Strateg Surduličana najavljuje borbu za svaki bod; foto: FK Radnik

Uradili smo veliki posao, potrudili smo se da ispravimo dosta grešaka iz prvog dela sezone. Situacija jeste teška, kada se pogleda tabela, ali sigurno je da mi imamo neku računicu i da smo napravili dobar i kvalltetan tim i da ćemo učiniti sve da Radnik ostane u ligi. Pet nedelja rada je iza nas, u Surdulici dve i u Antaliji tri nedelje, pri čemu smo u hodu pravili tim i momci su sve vreme radili maksimalno. Odigrali smo pet kontrolnih utakmica sa jako kvalitetnim ekipama, pri čemu rezultat nije bio u prvom planu, ali smo mogli uvideti da su momci odigrali jako kvalitetno. To govori da su spremni za ulazak u borbu za opstanak - rekao je Đorđević.

On se osvrnuo i na tim Kolubare, koji trenutno sa 20 bodova zauzima 9. mesto u prvenstvu.

Ekipa Kolubare je jedna prava domaća ekipa koja je sve bolje timove pobeđivala u Lazarevcu. Imaju novi tim, doveli su desetak novajlija, kvalitetnih igrača, i verovatno će imati motiv da pred svojom publikom upišu tri boda. Ja opet ponavljam, mi ćemo sa druge strane učini sve da se iz Lazarevca vratimo kući neporaženi, posvećeni jedinom cilju za sada, opstanku - istakao je strateg Surduličana.

Dva tima su u prvom delu sezone u Surdulici odigrala utakmicu bez golova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: